Εντυπωσιακή η Σάκκαρη, πέρασε στα ημιτελικά (2-0)

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν απολαυστική απέναντι στην Έλενα Ριμπάκινα και επικρατώντας με 2-0 σετ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Indian Wells.

«Σίφουνας» στα ημιτελικά του Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ(7-5,6-4) της Έλενα Κριμπάνικα και πήρε το εισιτήριο για τους «4» του τουρνουά στην Αμερική.

Η Σάκκαρη πήρε με δύσκολη ανατροπή το πρώτο σετ, ενώ επέβαλε εξ αρχής τον ρυθμό της στο δεύτερο. Η Ελληνίδα τενίστρια θα τεθεί αντιμέτωπη με τη νικήτρια της αναμέτρησης, ανάμεσα στην Ισπανή Παντόσα, Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη και τη Ρωσία Κουντερμέτοβα (νο.24) της παγκόσμιας κατάταξης.

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για την 26χρονη, η οποία είδε την τενίστρια από το Καζακστάν να κάνει το μπρείκ στο δεύτερο γκείμ και να παίρνει γρήγορα προβάδισμα με 0-2. Ωστόσο στη συνέχεια η Σάκκαρη έβγαλε… αντίδραση βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα, για να κάνει την ανατροπή αφού έχανε με 4-1.

Αρχικά έκανε break στο έβδομο game, μειώνοντας σε 4-3 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της, φέρνοντας το παιχνίδι σε ισορροπία. Ωστόσο έδειξε την ανωτερότητά της και στο κρίσιμο ενδέκατο game, στο οποίο έκανε το 6-5 και κατέκτησε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη επέβαλε εξ αρχής τον ρυθμό της χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Κριμπάνικα κατακτώντας το σετ και την νίκη με 6-4.

Η καζάκα τενίστρια πήρε το προβάδισμα 0-40, ωστόσο η Ελληνίδα κατάφερε να σβήσει τέσσερα break points και έκανε το 1-1. Η Σάκκαρη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό , καθώς έκανε break στο τρίτο game (2-1), ενώ έφτασε μια ανάσα από το να κάνει και δεύτερο break στο πέμπτο game, με τη Ριμπάκινα να σβήνει ένα break point και να μειώνει 3-2.

Οι δύο αθλήτριες διατήρησαν το σερβίς της μέχρι το τέλος με την Σάκκαρη να φτάνει στο 6-4, παίρνοντας έτσι το «χρυσό» εισιτήριο για τους «4» του Indian Wells.