Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για το Αιγαίο ενόχλησαν την Αθήνα

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για το Αιγαίο, μόλις λίγες ώρες μετά την συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, προκάλεσαν αντιδράσεις στην Αθήνα.

Πριν καλά περάσουν 24 ώρες από την συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός προχώρησε σε μία δήλωση, που έφερε μεγάλη ενόχληση.

Ο Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι συζητήθηκε μεταξύ άλλων, για συνεκμετάλλευση «των πλούτων του Αιγαίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν μπορούσε να κρύψει την ενόχλησή του γι’ αυτές τις δηλώσεις, με συνεργάτες του να επισημαίνουν ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι «με αυτές τις δηλώσεις ο κος Ακάρ τορπιλίζει το καλό κλίμα που φάνηκε να επικρατεί κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης».

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τα βήματα βελτίωσης του κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ταυτόχρονα, άλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη διάθεση η Ελλάδα να προβεί ακόμη και σε διάβημα διαμαρτυρίας μέσω του πρέσβη της στην Άγκυρα «για τις εκτός πραγματικότητας» όπως τις χαρακτηρίζουν «δηλώσεις Ακάρ».