Τελετή έπαρσης της Ελληνικής σημαίας στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ

Φιλαδέλφεια.- Παρουσία του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, του Αρχιεπισκόπου, Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, του γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνου Κούτρα, της γενικής Προξένου του Παναμά στην Φιλαδέλφεια και συνάμα τελετάρχη της παρελάσεως Γεωργία Αθανασοπούλου και άλλων επισήμων έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, 18 Μαρτίου 2022, η τελετή έπαρσης της σημαίας στο Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας.

Η εν λόγω τελετή αποτέλεσε την απαρχή των εορταστικών εκδηλώσεων για την 201η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

Στην τελετή παρέστη και η καθηγήτρια και πρώην βουλευτής Έλενα Παναρίτη, η οποία θα είναι και η παρουσιάστρια του επισήμου δείπνου της Ομοσπονδία, καθώς επίσης η εκπρόσωπος του Δημάρχου της Φιλαδέλφειας.

Την τελετή λάμπρυνε το Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας.

Ο Εθνικός Ύμνος και «τη Υπερμάχω Στρατηγό» αντήχησαν απ’ άκρου εις άκρου και κέντρισαν το ενδιαφέρον των Αμερικανών συμπολιτών μας που είχαν βγει για να απολαύσουν την ηλιόλουστη ημέρα, των τουριστών και των περαστικών.

Ο Δήμαρχος απένειμε την Διακήρυξη για την ανακήρυξη της 25ης Μαρτίου ως ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την πόλη της Φιλαδέλφειας.

Στο στιγμιότυπο από την επίδοση της Διακήρυξης του Δημάρχου της Φιλαδέλφειας διακρίνονται ο Δημήτριος Ροζανίτης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η κ. Γεωργία Αθανασοπούλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτριος Ροζανίτης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Στέφανος Ευαγγελόπουλος, ο κ. Στάθης Καραντώνης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Η γιορτή έληξε με τις ιαχές Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω το έθνος, Ζήτω η 25 Μαρτίου, ζήτω η Ομογένεια, Ζήτω η Φιλαδέλφεια.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Γιώργος Χωριάτης, Δημήτρης Ροζανίτης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδόφορος, Γεωργία Αθανασοπούλου και Κωνσταντίνος Κούτρας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Δρα. Κωνσταντίνου Κούτρα.
Στο βήμα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος με τους ιερείς.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο γενικός Πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας σαε μια αναμνηστική φωτογραφία με το χορευτικό των Ποντίων.
Η νεςότερη γενιά των ομογενών σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους Εύζωνες
Πηγή:anamniseis.net