Χιόνισε και στο κέντρο της Αθήνας -Ποιες περιοχές της Αττικής θα ντυθούν στα λευκά

Πυκνές νιφάδες χιονιού πέφτουν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, με τη θερμοκρασία να είναι κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής παρατηρήθηκε ασθενής χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές της Αθήνας ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Το φαινόμενο για κάποιες ώρες σταμάτησε, όμως λίγο μετά τις 9:00 το φαινόμενο εντάθηκε, με το χιόνι να πέφτει πυκνό για περίπου 10 λεπτά στο κέντρο της πόλης. Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται ανά διαστήματα και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως η Νέα Σμύρνη και η Νέα Ιωνία.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Κυριακή θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασία, οι ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες και τα χιόνια.

Ήδη από χθες καταγράφηκαν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ το βράδυ το κρύο ήταν τσουχτερό ακόμα και στην Αθήνα και χιόνισε ακόμα και στο Κολωνάκι και το Παγκράτι. Χιόνι έπεσε και στα βόρεια και ανατολικά προάστια, Γλυκά Νερά, Γέρακα, αλλά και στο νότια, στην Ηλιούπολη, ενώ αναφορές υπήρχαν για χιόνι και στο Λαγονήσι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία το πρωί του Σαββάτου κυμάνθηκε και κατά 10 βαθμούς χαμηλότερα.

Πού έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω χιονόπτωσης -Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέος τύπου οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα, από το 5ο χιλιόμετρο (από το πρατήριο καυσίμων της REVOIL, πρώην CYCLON).

Ακόμη, έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της Λ. Θησέως στην Εκάλη και από το 414 ΣΝΕΝ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων) έως το ύψος του πάρκου της Ανατολής, στον Μαραθώνα.

Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ανώνυμη οδό από το ύψος Καλοπούλα, στην Καισαριανή, προς τον Υμηττό, καθώς και στην οδό Αγίου Παντελεήμονος από το ύψος της οδού Ξενίας (Κηφισιά) στο ρεύμα προς την Ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης.