Μετά το κύπελλο στον αέρα και το πρωτάθλημα- Πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για το φινάλε της σεζόν

Το αίτημα αναβολής του ΠΑΟΚ μετατρέπει και το πρωτάθλημα σε άλυτο γρίφο

Και το πρωτάθλημα στον αέρα έπειτα από το αίτημα αναβολής του ΠΑΟΚ για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (4η). Και πραγματικά είναι μεγάλη πλέον η απορία για το πώς θα τελειώσουν οι εγχώριες διοργανώσεις στη χώρα μας καθώς οι ημερομηνίες απλά δεν βγαίνουν.

Θυμίζουμε ότι ελέω Nations League όλες οι εθνικές διοργανώσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν ως τις 29/5. Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ευρώπης έχουν ως και 4 υποχρεώσεις για την διοργάνωση στο διάστημα 2-12/6. Άρα λοιπόν δεν γεννάται θέμα για τα όρια αυτά.

Στην Ελλάδα λοιπόν το σχέδιο ήταν εξ αρχής να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στις 15 Μαϊου και μιας και η ΕΠΟ έχει ως γνωστόν τον δικό της… Θεό να διεξαχθεί ο τελικός ως τελευταίο ματς της χρονιάς στις 21/5. Πλέον όμως είναι σχεδόν απίθανο να μην «σπάσουν» αυτές οι ημερομηνίες. Να μην μετατεθεί το φινάλε της σεζόν παραπέρα. Γιατί;

Στα playoffs της Super League υπολείπονται 8 αγωνιστικές ως το φινάλε. Πλέον είμαστε σε περίοδο εθνικής διακοπής άρα το πρωτάθλημα μπορεί να αρχίσει ξανά στις 3 Απριλίου. Εμβόλιμη αγωνιστική στις 6 και στις 13 του μήνα δεν μπορεί να γίνει καθώς αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ για τους «8» του Conference League. Όπως προφανώς δεν θα γίνει όπως όλα δείχνουν και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 10 Απριλίου (4η) κατόπιν του αιτήματος του Δικεφάλου. Αν θα αναβληθεί ολόκληρη η 4η αγωνιστική; Λογικά όχι μιας και οι δύο ομάδες ανήκουν σε άλλο βαθμολογικό επίπεδο. Είναι όμως πιθανό. Και σίγουρα έτσι θα ήταν το σωστό. Να αναβληθεί ολόκληρη η αγωνιστική για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες.

Μπορεί δηλαδή να γίνει η 4η αγωνιστική στις 17 Απρίλη και εδώ το πράγμα αρχίζει και ζορίζει. Γιατί; Διότι ακολουθεί το Πάσχα (24/4) και γιατί η ΕΠΟ έχει ζητήσει την 21/4 (Μεγάλη Τετάρτη) για την διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών του κυπέλλου. Είτε λοιπόν θα πρέπει να γίνει κάποια εμβόλιμη μετά το Πάσχα (27/4) για να καλυφθεί αυτό το χάντικαπ είτε θα πιάσουμε Μάη με τέσσερις αγωνιστικές να εκκρεμούν στο πρωτάθλημα που θεωρητικά πρέπει να τελειώσει στις 15 Μάη.

Αν μπορούν να γίνουν τέσσερις αγωνιστικές σε 15 μέρες; Η ΕΠΟ θέλει να διεξάγει σε μια Τετάρτη (μάλλον 11/5) τους δεύτερους ημιτελικούς. Άρα θα πρέπει να γίνουν τα ματς 1-4-7-15/5.

Αν βεβαίως ο ΠΑΟΚ προκριθεί στους ημιτελικούς του Conference League τότε το πράγμα μπερδεύεται και άλλο. Διότι τα ματς είναι προγραμματισμένα 28/4 και 5/5. Ο ΠΑΟΚ προφανώς θα ζητήσει να μην παίξει την 1η Μάη στα playoffs (όπως δηλαδή κάνει και τώρα), εμβόλιμη δεν θα μπορεί να γίνει ούτε στις 4/5 άρα ας το ξεχάσουμε γενικότερα το πώς θα τελειώσει φέτος το πρωτάθλημα.

Γιατί φτάσαμε εδώ; Πρώτα από όλα για έναν καλό λόγο. Γιατί η πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι καλύτερη από αυτή που περίμεναν προφανώς στην Ομοσπονδία και στη Super League. Φτάσαμε εδώ όμως και γιατί η ανοησία της ΕΠΟ να αναβάλλει εκείνο το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ του κυπέλλου λόγω του χιονιού (και όχι να το μεταθέσει ένα 24ωρο αργότερα) για να εξυπηρετήσει τον ΠΑΟΚ που φιλοξενούσε μετά τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα διέλυσε όλο το καλεντάρι του κυπέλλου. Με βάση το πρόγραμμα θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη ο πρώτος ημιτελικός. Ποιος όμως τα βάζει με την ΕΠΟ σε αυτά; Ποιος έχει το κουράγιο να ασχοληθεί μαζί της…

.to10.gr