Μαυροβούνιο – Ελλάδα 1-0: Χάθηκε στις δοκιμές…

Μετά το πρώτο θετικό δείγμα στη Ρουμανία, η Εθνική των πολλών αλλαγών και δοκιμών από τον Γκουστάβο Πογέτ, παρουσίασε κακό πρόσωπο κόντρα στο Μαυροβούνιο από το οποίο ηττήθηκε με 1-0 έχοντας κορυφαίο στο ματς τον Βλαχοδήμο.

Το δεύτερο δείγμα ήταν αρνητικό για την Εθνική του Γκουστάβο Πογέτ. Μετά την καλή εμφάνιση και τη νίκη στο ντεμπούτο του Ουρουγουανού τεχνικού με τη Ρουμανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έδειξε το ίδιο πρόσωπο και στην Ποντγκόριτσα όπου προβλημάτισε και ηττήθηκε με 1-0 από το Μαυροβούνιο.

Κορυφαίος για την Ελλάδα ο Βλαχοδήμος που κράτησε όρθια την Εθνική με τις επεμβάσεις του κυρίως στο πρώτο μέρος. Πολλές αλλαγές και δοκιμές από τον Γκουστάβο Πογέτ ο οποίος έχει πολλή δουλειά μπροστά του ενόψει των επίσημων αγώνων που έρχονται τον Ιούνιο για το Nations League.

Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Ρουμανία παρέταξε την Εθνική ο Γκουστάβο Πογέτ αφοί οι Λύρατζης, Μπακασέτας, Παυλίδης και Δουβίκας ξεκίνησαν αντί των Ρότα, Μάνταλου, Γιακουμάκη και Λημνιού.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός διατήρησε το 4-3-3, με τον Βλαχοδήμο να παραμένει κάτω από τα δοκάρια και τους Λύρατζη, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα τετράδα στην άμυνα. Μπακασέτας, Σιώπης και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ και τριάδα στην επίθεση οι Δουβίκας, Πέλκας και Παυλίδης.

Από την άλλη, το Μαυροβούνιο ξεκίνησε με 4-4-2 και τους Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς, Βούγιασιτς, Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ράικοβιτς, Γιάνκοβιτς, Όσμαιτς, Ν. Κρστοβιτς και Γιόβετιτς.

Καλύτερο το Μαυροβούνιο, κράτησε ο Βλαχοδήμος

Σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στη Ρουμανία, στο πρώτο ημίχρονο στην Ποντγκόριτσα η Εθνική υστέρησε στην επιθετική ανάπτυξη ενώ αντιμετώπισε και αρκετά προβλήματα αμυντικά, με τον Βλαχοδήμο όμως να δηλώνει «παρών» όποτε χρειάστηκε.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο στο ματς οι γηπεδούχοι απείλησαν όταν ο Όσμαιτς προσπάθησε να βγει απέναντι από τον Βλαχοδήμο, αλλά ο Λύρατζης πρόλαβε και τον έκοψε παίρνοντας μάλιστα και το άουτ. Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήρθε στο 22’ και από φάση που δεν… μύριζε ευκαιρία. Ο Κριστόβιτς έκανε μία σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ο Βλαχοδήμος αιφνιδιάστηκε και έδιωξε προς το σημείο του πέναλτι όπου ο Γιόβετιτς δεν μπόρεσε να σουτάρει στη συνέχεια.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Βλαχοδήμος έδιωξε σε κόρνερ μία καλή εκτέλεση φάουλ του Γιόβετιτς και στο επόμενο λεπτό «είπε» όχι σε πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής από τον Όσμαιτς, με τη φάση να τελειώνει με οφσάιντ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο 45λεπτο το οποίο τελείωσε με την Εθνική να έχει 2-3 επικίνδυνες επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά μέχρι εκεί αφού ο κακός αγωνιστικός χώρος, τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και η τριάδα με Δουβίκα, Πέλκα και Παυλίδη στην επίθεση που δεν δούλεψε, αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα.

Παρόμοιο σκηνικό, δικαιοσύνη για το Μαυροβούνιο

Παρά την κακή εικόνα του πρώτου μέρους, ο Πογέτ δεν άλλαξε κάτι στο ξεκίνημα του δεύτερου. Το ίδιο και η εικόνα της Εθνικής η οποία είχε μία ανούσια κατοχή χωρίς να μπορεί να απειλήσει. Αντίθετα, στην πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που άξιζαν. Από βολέ του τερματοφύλακα στο 59ο λεπτό, ο Εράκοβιτς τροφοδότησε τον Όσμαϊτς στην πλάτη της άμυνας κι εκείνος με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Η πρώτη αντίδραση για την Ελλάδα ήρθε στο 67′ όταν ο Μπακασέτας έκανε τη σέντρα για τον Γιακουμάκη, αλλά η κεφαλιά-ψαράκι του επιθετικού της Σέλτικ έφυγε έξω. Δύο λεπτά μετά ο Βλαχοδήμος νίκησε τον Τομάσεβιτς με σπουδαία επέμβαση και έπρεπε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις για να δούμε την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου για την ακρίβεια, ο Πέλκας από το όριο της περιοχής και σε πλάγια θέση έπιασε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Μαυροβούνιο: Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (62′ Σίπτσιτς), Βούγιασιτς, Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ράικοβιτς (92′ Ντρέσκοβιτς), Γιάνκοβιτς (82′ Γιάνγιτς), Όσμαϊτς (81′ Ράκονιατς), Ν. Κρστόβιτς (62′ Ντουράνοβιτς), Γιόβετιτς (46′ Εράκοβιτς).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75′ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος,Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (75′ Κουλούρης), Σιώπης (61′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Πέλκας, Παυλίδης (61′ Γιακουμάκης), Δουβίκας (61′ Μάνταλος).