Στον Γιώργο Γεωργόπουλο η προεδρία – Στην γενική Συνέλευση η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή

Το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης το οποίο συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης, 30 Μαρτίου 2022, για μια ακόμη φορά στην εξορία, εξέλεξε πρόεδρο τον Γιώργο Γεωργόπουλο.

Ο κ. Γεωργόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος σε μια από τις πιο λαμπρές εποχές της Ομοσπονδίας και επί δικής του προεδρίας η Ομοσπονδία δέχτηκε την μεγαλύτερη δωρεά όλων των εποχών και αξιώθηκε να αποκτήσει την δική της στέγη και συγκεκριμένα το Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες δεν συμμετείχε στα διοικητικά όργανα της Ομοσπονδίας και μόνο τον Φεβρουάριο του 2021 ασχολήθηκε εκ νέου λαμβάνοντας μέρος στην Επιτροπή των Πρώην Προέδρων.

 

Το νέο συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Γραμματείας της Ομοσπονδίας.

 

Σύμφωνα με το νέο Πρόεδρο, θα συγκληθεί σε δύο περίπου εβδομάδες η γενική Συνέλευση, ως το ανώτατο όργανο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή και στον ορκωτό λογιστή να παρουσιάσουν τα ευρήματα και τα πορίσματα της πολύμηνης έρευνάς τους στα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Το διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στην γενική συνέλευση την σύσταση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαφάνειας, η οποία θα απαλλάξει την Ομοσπονδία από τις «Σφραγίδες», θα επανεντάξει στους κόλπους της Ομοσπονδίας όλους τους ενεργούς συλλόγους, αδελφότητες και κοινότητες και θα προετοιμάσει το έδαφος για την διενέργεια πρόωρων εκλογών στα τέλη Ιουνίου 2022.