Εκδήλωση στην ΑΗΕΡΑ-ΕΛΛΑΣ Τμήμα HJ-10 Περικλής, για την Ελληνική Γλώσσα


Αθήνα.-
Τηλε-διάλογο για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό διοργανώνει το Τμήμα HJ-10 Περικλής, της AHEPA-ΕΛΛΑΣ την Πέμπτη, 7 Απριλίου, στις 19 :30. Οι ομιλητές, καθηγητές και ομογενειακοί παράγοντες, από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα θα αναφερθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού, στην πορεία, τη διάδοση και διάσωση της ελληνικής Γλώσσας τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, θα αναφερθούν θέματα Πολιτισμού, όπως οι απαιτούμενες διεργασίες για την ανακήρυξή από την ΟΥΝΕΣΚΟ σε Παγκόσμια την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου)
. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, αρμόδια για την Ελληνική Παιδεία στο εξωτερικό. 
 Το Πρόγραμμα
Ομιλητές
Ιωάννης Κορίνθιος
Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Νάπολη Ιταλίας, πρ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινότητων Ιταλίας και φιλελλήνων και εμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας
Δημοσθένης Τριανταφύλλου
Καθηγητής Μ.Ε., ιδρυτικός και πρώτος Διευθυντής του Λυκείου Αγίου Δημητρίου, Αστόρια, ΝΥ, ιδρυτικός και πρώτος Διευθυντής του απογευματινού Γυμνασίου Κοινότητας Θείας Αναλήψεως, Φέρβιου, Νέας Ιερσέης, Πρόεδρος Επιτροπής Ελληνικής Εκπαίδευσης του Γραφείου της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης.
Σέτα Θεοδωρίδου
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και Περιχώρων
Νικόλαος Κούκης
Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού
Χρήστος Κλαίρης
Καθηγητής ΑΕΙ
Γλωσσολόγος
Συντονιστής
Χρήστος Μαλασπίνας
Δημοσιογράφος
Χαιρετισμό θα απευθύνει η κ. Ζέττα Μακρή Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
Συνδεθείτε:
Link σύνδεσης στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ
Meeting ID: 352 862 7889
Passcode: B8q122

Παράλληλα η Εκδήλωση θα ανεβεί και στην σελίδα στο Facebook  AHEPA HJ-10 “PERICLES”