Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού για δεύτερη συνεχόμενη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού θριάμβευσε στον τελικό της Euroleague και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης (11-7)

Ένα ακόμα ευρωπαϊκό έπιασε… λιμάνι! Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού διέλυσε στον τελικό του Final 4 της Euroleague με 11-7 την πανίσχυρη Σαμπαντέλ και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια και τρίτη συνολικά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σε ένα κατάμεστο Παπαστράτειο, με τον κόσμο να δίνει ρυθμό και να οδηγεί τις παίκτριες του Αλεξάντερ Τσίριτς σε μια σπουδαία επιτυχία. Ένα ακόμα ευρωπαϊκό τρόπαιο, με τις Ερυθρόλευκες να γράφουν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου.

Τα χρυσά κορίτσια του Θρύλου έκαναν και πάλι περήφανη όλη την Ελλάδα, με τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού να πετυχαίνει κάτι μοναδικό. Κάτι ανεπανάληπτο. Κάτι που μόνο ο Θρύλος μπορεί να καταφέρει. Back to back ευρωπαϊκό τρόπαιο, με την Γηραιά Ηπειρο να υποκλίνεται για μια ακόμα φορά στον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο.

Οι γοργόνες του Ολυμπιακού έκαναν… πάρτι απέναντι στην πανίσχυρη Σαμπαντέλ και απέδειξαν ότι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη, με τη γυναικεία ομάδα πόλο του μεγάλου λιμανιού να κατακτά για τρίτη φορά τη διοργάνωση, μετά το 2015 και το 2021. Μια σπουδαία επιτυχία, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον κόσμο των Πειραιωτών που είχε γεμίσει το Παπαστράτειο και έκανε το γήπεδο να θυμίζει… Καραϊσκάκη!

Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Μυριοκεφαλιτάκη με 3 γκολ, ενώ από δύο είχαν οι Ελευθερία Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου και Βάσω Πλευρίτου. Από την Σαμπαντέλ, 2 είχε η Στέφενς.

Αφεντικό από την αρχή

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε 1-0 με γκολ από την Βάσω Πλευρίτου, ενώ λίγο αργότερα η Νικόλ Ελευθεριάδου έκανε το 2-0 για τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού. Οι Ερυθρόλευκες με τον κόσμο να παραληρεί στις κερκίδες του Παπαστράτειου, έφτασαν στο 3-0 με την Ελευθερία Πλευρίτου.

Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 3-1 με την Στέφενς, αλλά η Κρίστμας έκανε το 4-1 και ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο στο +3. Στη δεύτερη περίοδο κυριάρχησαν οι άμυνες, με τις δύο ομάδες να βάζουν από ένα γκολ. Η Μυριοκεφαλιτάκη έκανε το 5-1 και η Σλοτ το 5-2, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον Θρύλο να διατηρεί το προβάδισμα των τρίων γκολ.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Σαμπαντέλ μείωσε σε 5-3 με την Γκέιμς, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε στο… καπάκι το 6-3 με την Μυριοκεφαλιτάκη. Οι φιλοξενούμενες απάντησαν με την Πέρεθ (6-4), αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός αντέδρασε και έφτασε στο 7-4 με την Μ. Πλευρίτου. 1:52 πριν το τέλος του οκταλέπτου, η Σαμπαντέλ μείωσε με την Φόρκα σε 7-5, με την Νικόλ Ελευθεριάδου να διαμορφώνει το 8-5 της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού με αέρα τριών γκολ και έχοντας βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Η Σαμπαντέλ μείωσε σε 8-6 με την Στέφενς, αλλά οι Ερυθρόλευκες απάντησαν με δύο γκολ από τις Ελευθερία και Βάσω Πλευρίτου και έκανε το 10-7, σφραγίζοντας ουσιαστικά το back to back. 2:35 πριν το τέλος η Μυριοκεφαλιτάκη έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (11-7), με την Λόπεθ να διαμορφώνει το τελικό 11-7 του παιχνιδιού.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2

Ολυμπιακός (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ράνεϊ , Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

Σαμπαντέλ (Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ορτίθ, Γκάμες 1, Φαν ντερ Σλοτ 1, Σεράνο, Στέφενς 2, Σόχι, Γκαρσία, Φόρκα 1, Εγκενς, Πέρεθ 1, Γκονζάλες 1, Καρίγια.