Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τα εγκλήματα κατά αμάχων στη Μπούσα -Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι

Τον αποτροπιασμό του «για τη φρίκη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά αμάχων» στην πόλη Μπούσα, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του στο Τwitter, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ακόμη ότι, «οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού αναφέρει: «Τρομοκρατημένος από τη φρίκη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά αμάχων στην Μπούσα. Οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας».

Παγκόσμια η κατακραυγή για τη σφαγή στην Μπούσα

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την Μπούσα προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ, αλλά ταυτόχρονα και τη διεθνή κατακραυγή.

Τα πτώματα τουλάχιστον 20 πολιτών εντοπίστηκαν στους δρόμους της ουκρανικής κωμόπολης που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή.

Την ίδια ώρα, νέες κυρώσεις ετοιμάζονται να επιβάλουν οι δυτικοί σε βάρος της Ρωσίας μετά τη σφαγή στην Μπούσα του Κιέβου, όπου εκατοντάδες πτώματα κείτονται στους δρόμους και οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, οι συζητήσεις για έναν πέμπτο γύρο αυστηρών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη. Στόχο έχουν να πλήξουν την οικονομία της Ρωσίας και την ελίτ της κυβέρνησης μετά τις καταγγελίες των ουκρανικών αρχών και των ΜΚΟ για τις φρικτές επιθέσεις σε βάρος άοπλων αμάχων κατοίκων σε περιοχές κοντά στο Κίεβο που έχουν ανακαταληφθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις.

<p>Πηγή: iefimerida.gr