Εκδήλωση της ΑΗΕΡΑ για την ελληνική γλώσσα και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την ελληνική Γλώσσα,  τα ελληνικά Σχολεία του Εξωτερικού, και την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου) διοργανώνει το Τμήμα HJ-10 Rericles της AHEPA ΕΛΛΑΣ την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι διακεκριμένοι καθηγητές, κ.κ. Χρήστος Κλαίρης (Γαλλία)  Ιωάννης Κορίνθιος (Ιταλία)  και Δημοσθένης Τριανταφύλλου (ΗΠΑ),  ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νικόλαος Κούκης, και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και Περιχώρων Σέτα Θεοδωρίδου.

Θα χαιρετήσουν ο Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ Κωνσταντίνος Βαρσάμης και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζεττα Μακρή.

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαλασπίνας.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πέμπτη 7 Απριλίου, 7.30 μμ

 

To Τμήμα HJ-10 Pericles της AHPEPA σας προσκαλεί σε διαδικτυακή εκδήλωση για την Ελληνική Γλώσσα και τα προβλήματα των Ελληνικών Σχολείων του εξωτερικού

Ομιλητές

Χρήστος Κλαίρης

Τακτικός καθηγητής γενικής γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο René Descartes (Paris V), διευθυντής του Εργαστηρίου Γλωσσολογικής Θεωρίας & Περιγραφής (THEDEL) και Aντιπρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Λειτουργικής Γλωσσολογίας (SILF).

Ιωάννης Κορίνθιος

Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Νάπολη Ιταλίας, πρ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινότητων Ιταλίας και φιλελλήνων και εμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Δημοσθένης Τριανταφύλλου

Καθηγητής Μ.Ε., ιδρυτικός και πρώτος Διευθυντής του Λυκείου Αγίου Δημητρίου, Αστόρια, ΝΥ, ιδρυτικός και πρώτος Διευθυντής του απογευματινού Γυμνασίου Κοινότητας Θείας Αναλήψεως, Φέρβιου, Νέας Ιερσέης, Πρόεδρος Επιτροπής Ελληνικής Εκπαίδευσης του Γραφείου της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης.

Σέτα Θεοδωρίδου

Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και Περιχώρων

Νικόλαος Κούκης

Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Συντονιστής

Χρήστος Μαλασπίνας

Δημοσιογράφος

 

Θα χαιρετίσουν ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS αδ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή.


Link σύνδεσης στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ

https://zoom.us/j/3528627889?pwd=V1VFZnpWMDNaLzd0NFNFNXphS2dodz09

 

Meeting ID: 352 862 7889

Passcode: B8q122