Στη Μελβούρνη Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, με έξοδα της πολιτειακής κυβέρνησης

Το δικό τους φόρο τιμής στους στρατιώτες των ANZACs που πολέμησαν κατά την διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου θα αποτίσουν τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς που θα βρίσκονται στη Μελβούρνη από τις 21 έως τις 29 Απριλίου. Μάλιστα, η πολιτειακή κυβέρνηση θα διαθέσει κονδύλι ύψους 100.000 δολαρίων.

Την ανακοίνωση της επίσκεψης, που δρομολογήθηκε από την ομογενή πολιτικό Τζένη Μικάκου, έκανε ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο πρέσβης της Ελλάδας Εμμανουήλ Κακαβελάκης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Πληροφορίες του Νέου Κόσμου αναφέρουν ότι οι Εύζωνες θα λάβουν μέρος και σε εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Επίσης την ίδια περίοδο, και συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου, εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μελβούρνης η έκθεση «Horizons: Ancient Greek Journeys and Connections». Τα εκθέματα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Αυστραλία, αναδεικνύοντας τα ταξίδια των Ελλήνων και πώς μέσα από τις εμπορικές συναλλαγές και την ανταλλαγή ιδεών αναπτύχθηκε ο ελληνικός πολιτισμός.

Πηγή: pontosnews.gr /(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)