ΑΕΚ: Εγκαινίασε με νίκη το «Σεραφείδειο» -Η Β’ ομάδα κέρδισε τον Ηρόδοτο με 3-1

Ξεχωριστή θέση θα έχει για πάντα στην Ιστορία της ΑΕΚ η 6η Απριλίου 2022, καθώς εγκαινιάστηκε το νέο γήπεδο στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.

Το «Σεραφείδειο» φιλοξένησε για πρώτη φορά επίσημο ματς της Β΄ ομάδας της ΑΕΚ και μάλιστα το γεγονός αυτό συνδυάστηκε με νίκη 3-1 επί του Ηρόδοτου για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο Ευθύμης Χριστόπουλος θα μνημονεύεται ως ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο, καθώς άνοιξε το σκορ στο 53΄, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ιατρούδης σημείωσε το 2-0.

Στο 64΄ μείωσε για τον Ηρόδοτο ο Μηνάς Χαλκιαδάκης και στο 90+2΄ ο Χρήστος Γιούσης διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Ενός λεπτού σιγή για τον Στέλιο Σεραφείδη

Πριν από τον αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ανθρώπου που έδωσε το όνομά του στο γήπεδο, του Στέλιου Σεραφείδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από τρεις μήνες.
Ποιος ήταν ο Στέλιος Σεραφείδης

Ο Στέλιος Σεραφείδης (Αιγάλεω, 6 Αυγούστου 1935 – 4 Ιανουαρίου 2022) ήταν Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα.

Ήταν ο μικρότερος αδερφός του επίσης διεθνή ποδοσφαιριστή Λάμπη Σεραφείδη, με τον οποίον συνυπήρξαν αγωνιστικά τόσο στον Απόλλωνα Αθηνών όσο και στην ΑΕΚ.

Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών στις 4 Ιανουαρίου του 2022 μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Ξεκίνησε από τους Παίδες Αιγάλεω της γειτονιάς όπου μεγάλωσε φτωχικά, με τον πατέρα του να είναι τραμβαγέρης και στη συνέχεια βρέθηκε για έναν χρόνο (1950-51) στον Απόλλωνα Αθηνών.

Το 1951 σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στην ΑΕΚ, ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδερφό του Λάμπη, όπου παρέμεινε επί μία και πλέον εικοσαετία, έως το 1972, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών.

Με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά σε περισσότερους από 300 αγώνες.

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, εργαζόμενος κυρίως στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

Για αρκετά χρόνια υπήρξε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, θέση από την οποία αποχώρησε το 1995, συνέχισε στις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ πρόσφατα ασχολήθηκε με την ομάδα ποδοσφαίρου σάλας του σωματείου.

Υπήρξε επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ

Χατζεμμανουήλ, Παρράς, Ραντόνια (80΄ Σταμούλης), Κορνέζος, Λάτζι, Μπάμπης, Γερολέμου (86΄ Γιαννούτσος), Γιούσης, Τζούντα Γκαρσία, Ευθ. Χριστόπουλος (71΄ Μπούσης), Ιατρούδης (80΄ Γκολφίνος)

Στο ημίχρονο του αγώνα ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου και πραγματοποίησε μια «μίνι» σύσκεψη με τους συνεργάτες του. Συζητήθηκαν όλες οι παρατηρήσεις του για τις παρεμβάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν στη συνέχεια, μετά το σημερινό ματς που ουσιαστικά αποτέλεσε και ένα test event.
Ο γενικότερος σχεδιασμός του «Σεραφείδειου» και το όλο πλάνο έγινε με σκοπό να θυμίζει την παλιά Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που είναι εμφανές στους περισσότερους χώρους και κυρίως στον εξωτερικό τοίχο της κεντρικής εξέδρας, που θυμίζει έντονα «Νίκος Γκούμας» με το χαρακτηριστικό «τουβλάκι» που χρειάστηκε κόπος και χρόνος για να βρεθεί.

Πηγή: iefimerida.gr