Homeport τον Πειραιά κάνει για πρώτη φορά η MSC Cruises

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, η MSC Cruises, η οποία διαθέτει 19 πλοία και θα τα αυξήσει σε 23 έως το 2025, με 6 ακόμη παραγγελίες έως το 2030, ξεκινά τα δρομολόγιά της για το φετινό καλοκαίρι και μάλιστα κάνει τον Πειραιά λιμάνι homeport, δηλαδή βάση απ’ όπου θα ξεκινά τις κρουαζιέρες της.

Το MSC Lirica, θα πραγματοποιεί ένα νέο ταξίδι επτά διανυκτερεύσεων, με συνολικά 28 δρομολόγια μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου από τον Πειραιά, με προορισμούς το Κουσάντασι της Τουρκίας, τη Χάιφα του Ισραήλ, τη Λεμεσό της Κύπρου, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη, προτού επιστρέψει και πάλι στο επίνειο της Αθήνας.

«Το MSC Lirica θα προσφέρει στους επισκέπτες μας μια ξεχωριστή ελληνική εμπειρία και εξυπηρέτηση, που συνδυάζεται με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα την οποία μπορεί να βρει κανείς μόνο στα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας μας», ανέφερε ο Angelo Capurro, εκτελεστικός διευθυντής της MSC Cruises.

Τα ταξίδια με το MSC Lirica, όπως και με όλα τα πλοία της MSC Cruises, θα είναι ανοιχτά μόνο σε επισκέπτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19, από την ηλικία των 12 ετών και άνω.

Επίσης, η Κρήτη θα είναι ένας από τους σταθμούς των τεσσάρων δρομολογίων 11 διανυκτερεύσεων του MSC Lirica τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022, με επισκέψεις στο Ηράκλειο, ενώ και το MSC Armonia θα επισκέπτεται τον Πειραιά σε εβδομαδιαία βάση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπρόσθετα, το MSC Fantasia, από τον Σεπτέμβριο του 2022, θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες 11 διανυκτερεύσεων με σταθμό τον Πειραιά, ώστε οι επιβάτες να επισκέπτονται την Αθήνα. Τέλος, τα καλοκαιρινά δρομολόγια του MSC Musica περιλαμβάνουν επισκέψεις στο Κατάκολο (για πρόσβαση στην Αρχαία Ολυμπία), στο Ηράκλειο και στη Σαντορίνη.

Το MSC Lirica διαθέτει 992 καμπίνες επισκεπτών, και πολλές ακόμα ανέσεις.

Huffingtonpost.gr