Πυροβολισμοί και τραυματίες στην Ουάσιγκτον- Αυτοκτόνησε ο δράστης

Ουάσιγκτον.- Υπάρχουν τουλάχιστον τρία θύματα, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε συνοικία στο βορειοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον.

Η αστυνομία εξέδωσε έκτακτο ενημερωτικό δελτίο με φωτογραφίες ενός νεαρού, του  Ρέιμοντ Σπένσερ, που χαρακτήριζε «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνα για το συμβάν. Ανέπτυξε στη συνοικία μεγάλο αριθμό ανδρών της, εφοδιασμένων με τουφέκια εφόδου και αλεξίσφαιρες ασπίδες.

Ο νεαρός αυτοκτόνησε καθώς η αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμά του, όπου είχε στήσει «θέση ελεύθερου σκοπευτή», με το τουφέκι του στηριγμένο σε τρίποδο, διευκρίνισε ο κ. Κόντι.

Πάντα σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, ο δράστης επέλεξε τα θύματά του στην τύχη, επρόκειτο απλά για διερχόμενους.

skai.gr

Νωρίτερα:

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά χθες Παρασκευή στην αμερικανική πρωτεύουσα, την Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε η αστυνομία, που ανέπτυξε μεγάλη δύναμη (φωτογραφία, επάνω, από Reuters/Evelyn Hockstein), απέκλεισε συνοικία και αξίωσε οι κάτοικοι να αποφεύγουν τον τομέα ή να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται.

«Τουλάχιστον τρία θύματα»

«Υπάρχουν τουλάχιστον τρία θύματα, δύο άνδρες και μια ανήλικη», ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση της πρωτεύουσας των ΗΠΑ μέσω Twitter.

 

Τα δύο από τα θύματα βρίσκονται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν και το τρίτο σε σταθερή κατάσταση, ανέφερε η αστυνομία, η οποία έστειλε στην περιοχή μεγάλο αριθμό ανδρών της εφοδιασμένων με τουφέκια εφόδου και αλεξίσφαιρες ασπίδες.

Ακολουθεί βίντεο που φέρεται να ανάρτησε ο δράστης στο Διαδίκτυο:

 

Πανεπιστήμιο της περιοχής επίσης αποκλείστηκε. Αναζητείται τουλάχιστον ένας ύποπτος.

 

Σε ήσυχη συνοικία

Το βίαιο επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε συνήθως ήσυχη συνοικία στο βορειοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας.

 

Αρκετοί κάτοικοι έσπευσαν να φύγουν από την περιοχή όπου ακούστηκαν πολλές εκπυρσοκροτήσεις, όπως πιστοποιούν αρκετά βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ