Επαγγελματίες οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου;

Με 15 σφαίρες εκτέλεσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, μέλος της Greek Mafia, στα Σκούρτα Βοιωτίας κοντά στα Δερβενοχώρια την ημέρα του Πάσχα, ενώ γιόρταζε με την οικογένειά του.

Ο ίδιος και περίπου 10 άτομα βρίσκονταν στην αυλή του πατρικού του σπιτιού όταν οι εκτελεστές χτύπησαν με καλάσνικοφ τον ίδιο, σκοτώνοντάς τον και τραυμάτισαν την κόρη του και τον πεθερό του.

Για το έγκλημα μιλούν στον ΣΚΑΪ ο Ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας και ο  συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.

Όπως τόνισε ο κ. Ντάλτας οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν συμβόλαιο θανάτου για τον Σκαφτούρο. Εκτίμησε, επίσης, ότι είτε πρόκειται για παλιά αντιπαλότητα ή για καινούρια από πρόσωπα που ανέρχονται στο χώρο και αμφισβητούν την εξουσία των παλιών.

Διευκρίνισε, δε, ότι ο Σκαφτούρος δεν ασχολούταν με προστασία μαγαζιών, «δεν ήταν της νύχτας» και ότι στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου δεν προέκυπτε ευθεία συμμετοχή του.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί από την αστυνομία για πολλά πράγματα.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαλάσκας, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλά πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και πολύ καλά σχεδιασμένο. Οι δράστες πολλές φορές έρχονται από το εξωτερικό και φεύγουν από τη χώρα πριν καν πάει η αστυνομία στο σημείο του εγκλήματος.

Όπως είπε η αστυνομία έχει στα χέρια της μια μοτοσικλέτα που έπαθε βλάβη αλλά χειρίζονταν οι δράστες, ένα αγροτικό αυτοκίνητο και συλλέγουν μαρτυρίες.

Στο μεταξύ ένα περιπολικό βρίσκεται έξω από το σπίτι της οικογένειας του Σκαφτούρου.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος

Ο 55χρονος ήταν μέλος της λεγόμενης Τρόικας του συνδικάτου του εγκλήματος, όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Είχε αποφυλακιστεί το 2019, καθώς του είχαν επιβληθεί πολυετείς καθείρξεις για εμπλοκή του σε κυκλώματα της νύχτας, ενώ είχε απασχολήσει τελευταία φορά τις αρχές τον Ιούνιο του 2020, όταν είχε συλληφθεί εκ νέου για οπλοκατοχή σε τυχαίο έλεγχο της ομάδας «Δίας» στη Γλυφάδα.

Αυτή ήταν η δεύτερη δολοφονική επίθεση σε βάρος του, αφού είχε γίνει μια ακόμα απόπειρα, ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, τον Ιούνιο του 2018. Οι αλβανικής καταγωγής δράστης φέρεται τότε να τον είχαν μαχαιρώσει στο πόδι.

Πηγή: skai.gr