Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 (τελικό μετά από παράταση)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 στην παράταση (0-0 κανονική διάρκεια). Ο Δικέφαλος περνάει στον τελικό.

Ο Ελ Αραμπί έδειξε να φέρνει τη… λύτρωση στον Ολυμπιακό σκοράροντας κατά του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Ο “δικέφαλος του Βορρά”, όμως είχε… Αντόνιο Τσόλακ στο μανίκι του. Ο Κροάτης επιθετικός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, σκόραρε στο 108′ κι έδωσε στους Θεσσαλονικείς την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (1-0) μετά και το 0-0 της Τούμπας.

Στον 5ο του τελικό Κυπέλλου Ελλάδας τα τελευταία έξι χρόνια (είχε… ρεπό το 2020) θα παίξει ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ισοφάρισε το αλά Πανένκα πέναλτι που πέτυχε ο Ελ Αραμπί στις καθυστερήσεις και πήρε την μεγάλη πρόκριση με το τέρμα του Τσόλακ, στο δεύτερο μέρος του έξτρα χρόνου (1-1 και 0-0 το ματς της Τούμπας).

Έτσι, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον τελικό το Σάββατο 21 Μαΐου, αφού οι “πράσινοι” επικράτησαν ξανά της Λαμίας στον έτερο ημιτελικό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ, έχοντας τον Τικίνιο πολύ δραστήριο και βγάζοντας προσπάθειες κυρίως από την δεξιά του πτέρυγα. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε θέση άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο, πέτυχε να μη δεχθεί φάση στην εστία του και στη συνέχεια κράτησε μπάλα και προσπάθησε να βγει και αυτός στην επίθεση.

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ ήρθε στο 24′ με το διαγώνιο σουτ να φεύγει άουτ. Ακολούθησαν δυο πολύ καλά σουτ από Μπουχαλάκη (26′) και Καμαρά (28′) που έστειλαν την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ. Το φαλτσαριστό σουτ του Αουγκούστο στο 35′ ήταν η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους για τους Θεσσαλονικείς.

Το ματς έπιασε καλό ρυθμό στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να έχει την κορυφαία στιγμή του 45λέπτου. Μετά από φοβερή μπαλιά Εμβιλά (40′), ο Μασούρας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη εξ επαφής! Ελάχιστα μετά, ο Μπίσεσβαρ ζήτησε αλλαγή και αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους από τον Φελίπε Σοάρες.

Οι δυο ομάδες ανέβασαν ρυθμό, παίζοντας πολύ από τα άκρα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να “χτίσει” φάσεις, ενώ ο Ολυμπιακός να βγάλει μακρινές μπαλιές. Το παιχνίδι έβγαλε ένταση και δύναμη. Μαρτίνς και Λουτσέσκου προχώρησαν σε αλλαγές μεσοεπιθετικά, ρίχνοντας στο ματς Καρβάλιο και Μιτριτσα, αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε φάσεις στην εστία του, αφού η άμυνα του παρουσίασε.. νερά, με τον Βάτσλικ να διώχνει σε κόρνερ τα σουτ των Μίτριτσα (66′) και Φελίπε Σοάρες (72′). Ένα λεπτό μετά, ο Μασούρας έκανε κάκιστο πλασέ, σε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, με την άμυνα των Θεσσαλονικέων να διώχνει.

Το ματς έγινε… άναρχο στο φινάλε, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τον Βάτσλικ να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Μίτριτσα (ο Ρουμάνος έγινε μετά… αλλαγή στην αλλαγή). ο ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση!

Στο 101’ ο Ελ Αραμπί ανατράπηκε απ’ τον Πασχαλάκη μέσα στην περιοχή, με τον Βαλεντίν Γκόμεθ να ειδοποιήθηκε απ’ τον VAR, για να προβεί σε field review. Μετά τον έλεγχο, ο Ισπανός ρέφερι έδειξε την εσχάτη των ποινών κι ο Ελ Αραμπί με εκτέλεση… α λα Πανένκα στο 105’ ευστόχησε, κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ δεν το παράτησε το ματς και στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 109’ από ωραία προσπάθεια του Λύρατζη από τα δεξιά, ο Σβαμπ έβγαλε τη σέντρα προς τον Ολιβέιρα ο οποίος γύρισε με προβολή προς τον Τσόλακ, που ισοφάρισε με πλασέ στο τελικό 1-1.