Ο Ανδρουλάκης ζητάει εκλογές – Ανεβάζει στροφές το ΚΙΝΑΛ

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο STAR Κεντρικής Ελλάδας. «Εκλογές πρέπει να γίνουν, πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να σταματήσει να “παγώνει” τις ευκαιρίες που έχει η χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Αναβαθμίζει με αυτόν τον τρόπο σημαντικά την προεκλογική ρητορική που χρησιμοποιούσε έως τώρα; Η γραμμή πως τις εκλογές τις αποφασίζει ο πρωθυπουργός παραμένει, ωστόσο ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη βάζει πλέον πιο δυναμικά στο λόγο του το θέμα της προσφυγής στις κάλπες που έχει αναδείξει ως προτεραιότητα ο Αλέξης Τσίπρας.

Eνόψει του δημοψηφίσματος και των προσυνεδριακών διαδικασιών της Κυριακής ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφασίζει να κάνει περισσότερο αντιπολιτευτικό «θόρυβο» και να δείξει πως το ΚΙΝΑΛ, από τη στιγμή που διαφωνεί ριζικά με την κυβερνητική πολιτική, επιθυμεί μια σοσιαλδημοκρατική λύση που μπορεί να δώσει μόνο η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Η περίοδος είναι προεκλογική για όλες τις δυνάμεις και η πρόθεσή του κ.Ανδρουλάκη είναι να ανεβάσει τις στροφές απέναντι στο Μαξίμου. «Αυτά που ζούμε τους τελευταίους μήνες με την κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι αδιανόητα, οι ίδιοι έχουν κατεβάσει τα μολύβια και κάνουν κάθε μέρα εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη. Αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει η κριτική προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Θα εξακολουθήσει να δείχνει και μέσω του συνεδριακού διαλόγου πως το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών δεν τον απασχολεί δίνοντας έμφαση στις προγραμματικές θέσεις και στην πολιτική του αυτονομία. Βάζοντας με πιο ηχηρό τρόπο τις πρόωρες εκλογές στο αφήγημα του απαντά και σε όλους όσοι είχαν σπεύσει να δηλώσουν πως ενδεχομένως το ΚΙΝΑΛ είναι ανέτοιμο για μια εκλογική αναμέτρηση. Τα στελέχη του κόμματος, άλλωστε πιστεύουν πως δεν είναι καθόλου σίγουρη η εξάντληση της τετραετίας.

Οι εκλογές θα μπουν πλέον στο λεξιλόγιο του Νίκου Ανδρουλάκη. Προκειμένου, όμως να μην κατηγορηθεί πως αναγκάστηκε να ακολουθήσει την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της η κριτική απέναντι στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα ενταθεί. Ενδεικτική είναι η επίθεση που εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης με το άρθρο του στα «ΝΕΑ» στις πολιτικές που ακολούθησαν τα δυο κόμματα στο ενεργειακό, αλλά και η ανακοίνωση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη: «Οι όψιμες και προεκλογικού χαρακτήρα επισκέψεις του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ηλεία, επιβεβαιώνουν ένα και μόνο πράγμα: ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τίποτα θετικό να προσφέρουν στον τόπο και τους πολίτες».

Όσον αφορά το δημοψήφισμα για το όνομα που θα διεξαχθεί την Κυριακή, σε focus groups που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη αποτυπώνεται μια δυναμική στη σύνθετη ονομασία. Επίσης εξάγεται το συμπέρασμα πως η λέξη «Κίνημα» στο ΚΙΝΑΛ είναι πολύ ισχυρή για να απαλειφθεί. Συνεπώς το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» φαίνεται να κερδίζει έδαφος όλες τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: skai.gr