35 χρονών η «Hellenic News of America»

Φωτογραφία: ETA PRESS

Νέα Ιερσέη. Τριάντα πέντε ετών έγινε η ομογενειακή εφημερίδα «Hellenic News of America», που εκδίδεται στην Φιλαδέλφεια. Η πανηγυρική τελετή έλαβε χώρα την Κυριακή 1 Μαίου, στο Old Bridge της Νέας Ιερσέης.

Παρών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και στελέχη ομογενειακών οργανώσεων. Ιδρυτής και πρώτος εκδότης της εφημερίδας ο κ. Πολ Κοτρώτσιος.  Τον διαδέχθηκε η κόρη του, εκδότρια της εφημερίδας Ηellenic News of America κ. Αφροδίτη Κοτρώτσιου.

Στην διάρκεια της τελετής τιμήθηκαν διακεκριμένοι ομογενείς, από διάφορες πολιτείες και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα, που επιλέχθηκαν από την εφημερίδα με γνώμονα την προσφορά τους σε διάφορους τομείς και φυσικά στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Tόσο ο ιδρυτής της εφημερίδας, ο Παύλος (Πολ) Κοτρώτσιος, όσο και η σημερινή εκδότρια κ. Αφροδίτη Κοτρώτσιου, αναφέρθηκαν στην μακρόχρονη υπηρεσία της εφημερίδας για την προώθηση του Ελληνισμού και στις προοπτικές για να συνεχίσει την πορεία της σε ένα περιβάλλον όπου δίνεται έμφαση σε ένα διαφορετικό μοντέλο ενημέρωσης.

Ο βουλευτής από τη Νέα Ιερσέη κ. Φρανκ Παλόν (Frank Pallone), απέδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ελλάδα. Πήγαμε και στην Κρήτη, υπογράμμισε. Ο ρόλος και η σημασία της Ελλάδας, ως συμμάχου και ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή είναι πολύ σπουδαίος, τόνισε. Ο κ. Παλόν αναφέρθηκε και στις υπερπτήσεις που σημειώθηκαν από την τουρκική αεροπορία, πρόσφατα.

Οι βραβεύσεις

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι εξής:

Ο ιατρός κ. Τζειμς Λαμπρινάκος, από το Περθ  Αμπόυ, ο κ. Τζειμς Πόλος, ο κ. Λου Κάτσος, η εκπαιδευτικός κ. Σεβαστή Ζιώγα-Βαρυτιμίδη, η κ. Ειρήνη Ξακουστή, πρόεδρος του τμήματος «Αμαρυλλίς» των Θυγατέρων της Πηνελόπης από την Αθήνα, ο κ. Τόμας Πάσχος, η κ. Κάθυ Μπιζούκα, πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης και ο κ. Διονύσης Πασχάλης, πρόεδρος της εκτελεστικής γραμματείας του διεθνούς Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος».