Τριήμερη κατάπαυση πυρός στο Azovstal, συνεχή χτυπήματα σε υποδομές σε όλη την Ουκρανία

Άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, παραμένουν παγιδευμένοι στο εργοστάσιο Azovstal ενώ η Μόσχα ανακοίνωσε μονομερή κατάπαυση πυρός έως και το Σάββατο να ανοίγουν καθημερινά ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση πολιτών. Προηγήθηκε ωστόσο, σύμφωνα με το Κίεβο, μπαράζ βομβαρδισμών στο εργοστάσιο και ”σκληρές, αιματηρές μάχες”.

Περισσότεροι από 300 άμαχοι απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη και άλλες περιοχές της νότιας Ουκρανίας την Τετάρτη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ ενώ οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα με τη Μόσχα να στοχεύει κυρίως υποδομές προσπαθώντας να εμποδίσει νέες προμήθειες όπλων από τη Δύση να φτάσουν στην εμπόλεμη περιοχή του Ντονμπάς.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συζητήσει με τους ηγέτες των χωρών της G7 την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας τη στιγμή που τα κράτη – μέλη της ΕΕ συζητούνε της πρότασης της Κομισιόν για σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο με αρκετές να εγείρουν διαφωνίες και να ζητούν αλλαγές.

huffigtonpost.gr