Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Απομακρύνονται οι επικεφαλής στα Τμήματα Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ. Με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας Κωνσταντίνου Σκούμα, μετακινούνται εκτάκτως τρεις ανώτατοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε νευραλγικά πόστα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των αξιωματικών που θα μετακινηθούν τις επόμενες ώρες σε άλλες υπηρεσίες, βρίσκεται και ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Κωνσταντίνο Χασιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, ενώ στο παρελθόν είχε χειριστεί την υπόθεση δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και την απαγωγή Κυπαρίσση. Επίσης, φέρεται να απομακρύνονται ο υποδιοικητής του Ανθρωποκτονιών Θεόδωρο Θεοδώρου και ο επικεφαλής του τμήματος Εκβιαστών Νικόλαο Νταβαρίνο, που μεταξύ άλλων ασχολείται με το πρόσφατο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Γιάννη Σκαφτούρου.

Πρόκειται για αιφνιδιαστικές αποφάσεις, οι οποίες προκαλούν αίσθηση καθώς έρχονται λίγο καιρό μετά τις τακτικές κρίσεις και μετακινήσεις αξιωματικών στο Σώμα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο σε ερωτήσεις που δέχονται σχετικά με την απομάκρυνση των αξιωματικών δίνουν μια γενικόλογη απάντηση προς το παρόν, μιλώντας για  “υπηρεσιακούς λόγους”. Ωστόσο, δεν διευκρινίζονται οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκαν οι συγκεκριμένες μετακινήσεις ξαφνικά και όλοι αναμένουν να γνωστοποιηθούν, καθώς πρόκειται για δύο κορυφαίες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής οι οποίες ασχολούνται με κρίσιμες υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις αξιωματικοί θα μετακινηθούν εκτός της ΓΑΔΑ. Στο Τμήμα Μεταγωγών, στον κλάδο της εκπαίδευσης και σε υπηρεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας.