Καταδίωξη στη Νέα Σμύρνη: Τι υποστήριξε ο 27χρονος για το καλάσνικοφ

Άγρια καταδίωξη έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Σμύρνη, όπου συνελήφθη ένας 27χρονος Έλληνας και κατασχέθηκε ένα καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr, ο συλληφθείς είπε στους αστυνομικούς ότι το καλάσνικοφ δεν είναι δικό του. Φέρεται να υποστήριξε ότι ένας ομογενής από την Ρωσία τον πλήρωσε για να τον μεταφέρει στη Νέα Σμύρνη και το όπλο ανήκει σε εκείνον.
“Δεν πήγαινα να κάνω ληστεία με το όπλο. Ο ομογενής από την Ρωσία με πλησίασε και μου ζήτησε να τον μεταφέρω στην Νέα Σμύρνη. Δεν ξέρω τι θα έκανε με το καλάσνικοφ” ανέφερε μετά την σύλληψή του.

Πώς ξεκίνησε η καταδίωξη

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, στις 22.10 το βράδυ της Παρασκευής, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, να σταματήσει, στην οδό Πλαστήρα 100.

Ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξη. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στην οδό Αδραμυτίου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο συνοδηγός δεν επέβαινε στο όχημα και συνελήφθη μόνο ο οδηγός. Πρόκειται για Έλληνα γεννημένο το 1995.

Στην κατοχή του βρέθηκε καλάσνικοφ, το οποίο ήταν τυλιγμένο σε μια ζακέτα. Το όπλο εστάλη για βαλλιστική στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ταυτοποιηθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου διενεργείται προανάκριση.