Εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για τα 100 χρόνια της ΑΗΕΡΑ

Με Εγκύκλιο προς τους πιστούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αφιερώνοντας την αυριανή Κυριακή, 15 Μαϊου, στην ομογενειακή Οργάνωση της AHEPA. Στην Εγκύκλιό του Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει ότι «αυτή η χρονιά 2022 έχει ιδιαίτερο συμβολισμό τόσο για την AHEPA όσο και για την Αρχιεπισκοπή μας, διότι σηματοδοτεί τους εορτασμούς των εκατονταετηρίδων τους».
Η Αρχιεπισκοπική εγκύκλιος έχει ως εξής:
«Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ αναστάντι,
Χριστός Ανέστη!
Εκφράζω μαζί με το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές προς όλα τα αξιόλογα και λίαν αγαπητά μέλη της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA) επί τη ευκαιρία της Κυριακής, η οποία είναι αφιερωμένη σε αυτήν. Αυτή η χρονιά 2022 έχει ιδιαίτερο συμβολισμό τόσο για την AHEPA όσο και για την Αρχιεπισκοπή μας, διότι σηματοδοτεί τους εορτασμούς των εκατονταετηρίδων τους. Το γεγονός αυτό δείχνει τους δεσμούς και τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πυλώνων της Ομογένειας.
Προτρέπουμε κάθε κοινότητα σε όλη την Αμερική, να οργανώσει εκδηλώσεις στήριξης των τοπικών τμημάτων των AHEPA. Αποτελούμε μία Εκκλησία, ένα σώμα ‘εν Κυρίω αναστάντι’, μία οικογένεια. Η AHEPA και η Αρχιεπισκοπή μας συμπορεύονται εδώ και εκατό χρόνια.
Ας ευχηθούμε λοιπόν για όλη την οικογένεια της AHEPA υγεία, επιτυχία και ευημερία, προσφέροντας εκπαιδευτικές και προοδευτικές δράσεις επ᾽ ευεργεσία των κοινοτήτων μας και όλης της χώρας για τα επόμενα εκατό χρόνια».