Πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός (1-1) με ΠΑΟΚ – Οι άλλοι αγώνες

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ σ’ ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» από τους οπαδούς του που πήγαν για να γιορτάσουν μετά τη λήξη της αναμέτρησης την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας τους.

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’ όταν ο Αντρίγα Ζίφκοβιτς έκανε τη σέντρα και ο Σοάρες έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη που δεν εκτίμησε σωστά τη φάση, για το 0-1. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και στο 5’ ο Γκάρι Ροντρίγκες επιχείρησε ένα σουτ από πλάγια θέση για να μπλοκάρει ο Πασχαλάκης. Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους και στο 16’ ο Σβαμπ έκανε το πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής, για να μπλοκάρει ο Τζολάκης, αφού έβαλε προηγουμένως την κόντρα ο Παπασταθόπουλος. Δύο λεπτά αργότερα σε ένα κόντρα – επίθεση του ΠΑΟΚ ο Μίτριτσα τροφοδότησε τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς που σούταρε άουτ από καλή θέση.

Στο 25’ οι Πειραιώτες… άγγιξαν την ισοφάριση με μια κεφαλιά – ψαράκι του Γκάρι Ροντρίγκες που πέρασε λίγο άουτ. Τελικά το γκολ για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε στο 41’ όταν ο Ανδρούτσος βρήκε μέσα στην περιοχή του «Δικεφάλου του Βορρά» τον Καρβάλιο ο οποίος με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Στο 45’ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ, αλλά η κεφαλιά του Σβαμπ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει σε δεύτερο γκολ και στο 65′ όταν μετά το γέμισμα του Αντρίγια Ζίφκοβιτς  από τα δεξιά, ο Μίτριτσα έπιασε μέσα από τη μεγάλη περιοχή το δεξί βολέ για να διώξει εντυπωσιακά ο Τζολάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Μπαγκαλιάνης (46’ Μανωλάς), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ, Κούντε (71’ Εμβιλά), Φαντιγκά (58 Ρόνι Λόπες) , Καρβάλιο, Ροντρίγκες (84’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (71΄Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης , Σάστρε (87’ Τέιλορ), Ινγκασον, Κρέσπο, Τσαούσης, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες (71’ Ελ Καντουρί), Μιτρίτσα (76’ Μπίσεσβαρ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (71’ Ακπομ).

Η ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Με μια όμορφη γιορτή που ξεκίνησε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός γιόρτασε το βράδυ του Σαββάτου μαζί με τους οπαδούς του που κατέκλυσαν  το «Γ. Καραϊσκάκης», την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. Ψυχή της εφετινής φιέστας όπως και της περυσινής ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά που εμφανίστηκε στην απονομή με γυαλί ηλίου και κρατώντας στα χέρια του ένα μπουκάλι σαμπάνια, αλλά κι ένα βεγγαλικό που το άναψε δίνοντας ρυθμό στην εξέδρα.

Το τρόπαιο του πρωταθλήματος έφεραν στον αγωνιστικό χώρο του Φαληρικού γηπέδου ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Γιώργος Μποροβήλος και η αντιπρόεδρος Κάτια Κοξένογλου.

Στη συνέχεια το τρόπαιο πήγε στην εξέδρα της απονομής από τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Αβραάμ Παπαδόπουλο που το σήκωσαν στον ουρανό του Πειραιά εν μέσω πρωτοφανούς αποθέωσης και δεκάδων πυροτεχνημάτων. Κατόπιν το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια του Πέδρο Μάρτινς, των συνεργατών του, αλλά και όλων των ποδοσφαιριστών που έκαναν τον γύρο του θριάμβου .

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Νίκη-Ευρώπης (3-2) ο Αρης την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ο Αρης πέτυχε μια απίστευτη ανατροπή στο παιχνίδι του με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και επικρατώνατς με 3-2 ενώ έχανε με 2-0 !

4-0 ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΣ Γιάννινα

Με εμφατικό και πανηγυρικό τρόπο ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 και επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.