Η οικογένεια του Πέτρου Γαλάτουλα επέστρεψε το στεφάνι στους πρώην Προέδρους της Ομοσπονδίας

Φωτογραφία anamniseis.net

Νέα Υόρκη.- Η πρόωρη αποδημία του επί χρόνια ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρου Γαλάτουλα, δεν φαίνεται να καταλαγιάζει τα πάθη στην πολύπαθη Ομοσπονδία. Πριν καλά καλά το χώμα σκεπάσει τη σορό του εκλιπόντος, μέλη της οικογενείας του επέστρεψαν και εναπόθεσαν στα σκαλιά του “Σταθάκειου” το στεφάνι που είχε στείλει στην κηδεία  η πλειοψηφία των Πρώην Προέδρων και συγκεκριμένα οι κ.κ. Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης, Νικόλαος Διαμαντίδης, Ηλίας Τσεκερίδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος.

Η παρουσία πρώην προέδρων που– αγνοώντας πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας – τον τελευταίο χρόνο είχαν κατηγορήσει τον Πέτρο Γαλάτουλα και ειδικά η παρουσία του απερχόμενου προέδρου Κλεάνθη Μεϊμάρογλου στο προσκύνημα που έλαβε χώρα πριν την Εξόδιο Ακολουθία στο ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου προκάλεσε την αγανάκτηση της οικογένειας. Μάλιστα ο γιός του εκλιπόντος -σύμφωνα με τις “anamniseis- ζήτησε από τι site να σβήσει κάθε φωτογραφία με τον κ. Μεϊμάρογλου που προσκυνά την σορό του πατέρα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Γιώργος Γεωργόπουλος είχε προτείνει στην πανομογενειακή συγκέντρωση για την Παρέλαση, να ανακηρύξουν επίτιμο τελετάρχη τον Πέτρο Γαλάτουλα. Ωστόσο, παρά το κλίμα ομοψυχίας και συγκίνησης που επικρατούσε στην αίθουσα, το προεδρείο της Επιτροπής Παρελάσεως δεν έθεσε στην διαδικασία την πρόταση!

Κατά τα λοιπά, ο κ. Γεωργόπουλος και αρκετοί άλλοι ομιλητές στην πανομογενειακή εξέφρασαν την ευχή και την προτροπή όπως ο πρόωρος θάνατος του Πέτρου Γαλάτουλα δώσει το έναυσμα σε όλους να συμμετάσχουν ενωμένοι στην παρέλαση και το πιο σημαντικό η επιτυχημένη παρέλαση να σηματοδοτήσει την λήξη του εμφυλίου σπαραγμού στον οποίο έχει βυθιστεί Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.