Ομογενής δημοσιογράφος πέθανε από κορονοϊό στη Μελβούρνη

Φωτογραφία: Ο Μάνος Μήλιος με το Γιάννη Πλούταρχο στα γραφεία του «Νέου Κόσμου»

 

Θλίψη προκάλεσε στον αθλητικό και καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στην ευρύτερη  ομογένειας η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου και προπονητή Μάνου Μήλιου.

Έχοντας περάσει «χίλια-μύρια κύματα»,  ο γνωστός αθλητικογράφος έφυγε τελικά από κορονοϊό, όπως μας ενημέρωσε η σύζυγός του Αναστασία.

Μάλιστα ο θάνατος του την βρήκε στην Ελλάδα όπου πήγε για να ρυθμίσει οικογενειακές τους υποθέσεις.

Βαθύτατα συντετριμμένη η Αναστασία Μήλιου μας είπε  στο «Νέο Κόσμο» ότι «ήταν κάτι το αναπάντεχο».

«Γι’ αυτό εξάλλου με βρήκε και στην Ελλάδα. Ήρθα για να ρυθμίσω κάποιες οικογενειακές υποθέσεις και δυστυχώς με βρήκε εδώ η μεγάλη απώλεια».

Η Αναστασία Μήλιου μας είπε πως ενώ επρόκειτο να επιστρέψει στην Αυστραλία δεν θα γυρίσει άμεσα.

«Επιθυμία του Μάνου ήταν να αναπαυθεί για πάντα στην Ελλάδα και αυτό θα το σεβαστούμε.

«Θα γίνει ένα τρισάγιο στην Αυστραλία σε αυστηρά οικογενειακό περιβάλλον και στην συνέχεια θα μεταφερθεί στην Ελλάδα. Εξάλλου έχουν οικογενειακό τάφο στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών».

Για τον λόγο αυτό η κα Μήλιου θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμία του Μάνου Μήλιου ήταν να καεί και η στάχτη του να μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Ο Μάνος Μήλιος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος  της δημοσιογραφικής του καριέρας στο «Νέο Κόσμο» όπου εργάστηκε πάνω από 30 χρόνια ως αθλητικογράφος και κοσμικογράφος.

Είχε ξεκινήσει από την «Αθλητική Ηχώ» και τη «Νέα Πατρίδα» πριν ενταχθεί στο δυναμικό του «Νέου Κόσμου».

Εκτός από πετυχημένος δημοσιογράφος υπήρξε όμως και πετυχημένος προπονητής.

Την ποδοσφαιρική  του καριέρα την ξεκίνησε ως παίκτης στην Ελλάδα (είχε αγωνιστεί και με τον «Αθηναϊκό) και συνέχισε στη Μελβούρνη. Υπήρξε δε ένας ιδιαίτερα πετυχημένος προπονητή σε όλα τα παροικιακά ποδοσφαιρικά σωματεία που εργάστηκε.

Στο «Νέο Κόσμο» έγραφε και για την νυχτερινή ζωή και με αυτή την ιδιότητα γνωρίστηκε με τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, κυρίως τραγουδιστές,  οι οποίοι τον εκτιμούσαν ιδιαίτερα.

Στην σύζυγό του Αναστασία, την οποία γνώρισε όταν και οι δυο τους εργαζόταν στο  «Νέο Κόσμο», στα παιδιά τους και όλους τους συγγενείς τους ο «Νέος Κόσμος» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

O Κ. ΑΛΑΒΕΡΑΣ

Ο «Νέος Κόσμος» δέχθηκε αρκετά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μ. Μήλιου.

Ένας στενός φίλος του και συνεργάτης του, ο Κώστας Αλαβέρας, μας έγραψε:

«Μεγάλη απώλεια στην ελληνική παροικία για τον θάνατο του καλού μου φίλου και μεγάλου αθλητικού δημοσιογράφου Μάνο Μήλου ο οποίος εργάστηκε για πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος».  ¨Ηταν ένας πραγματικός μου φίλος  καθώς συζητάγαμε τα πάντα σε καθημερινή βάση -αθλητικά, καλλιτεχνικά παροικιακά ,τα πάντα . Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του στα παιδιά του και στους συγγενείς του αιωνία του η μνήμη.

Με το κύπελλο του πρωταθλητή Οlυμπιακού (αν και ΑΕΚ ο ίδιος) που έφερε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Μελβούρνη το 2002. Ο Σύνδεσμος τον βράβευσε για την προσφορά του του και για την προβολή του σύνδεσμο

Πηγή:neoskosmos.com/FB