Χρυσουλάκης για Ελληνική Οικονομία-Βουκουρέστι

Αθήνα.- Κατά την επίσκεψή του στο Βουκουρέστι, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας,  Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση του Διμερούς Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, όπου, παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, Σοφίας Γραμματά, μίλησε στα μέλη του επιμελητηρίου παρουσιάζοντας στοιχεία για την ελληνική οικονομία, η οποία εισέρχεται σε μία νέα εποχή.
Ο κ. Γενικός υπογράμμισε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ελλάδα θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τόσο για το 2022 όσο και για το 2023 ενώ εμφανίζεται πρωταθλήτρια στην Ευρώπη σε επενδύσεις για την τριετία 2021-2023.
Τέλος, ο κ. Χρυσουλάκης απένειμε το βραβείο του Διμερούς Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την ελληνική εταιρεία στη Ρουμανία με την καλύτερη απόδοση για το 2021 στον κ. Βασίλειο Χρέλια, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας DIAMEDIX Diagnostica (φωτογραφία).

Ακολούθως ο κ. Χρυσουλάκης επισκέφθηκε το ελληνικό σχολείο Βουκουρεστίου “Αθηνά”, όπου, τον υποδέχτηκαν πολύ θερμά, τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Συνομίλησε με τα παιδιά, βγάλανε φωτογραφίες μαζί και εκείνα του είπαν παιδικά τραγούδια και του χάρισαν τις καλύτερες ζωγραφιές τους.
Επίσης, επίσκεψη πραγματοποίησε, ο Γεν. Γραμματέας, Γιάννης Χρυσουλάκης< στον Τομέα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου στη Ρουμανία.
Συναντήθηκε με τον επικεφαλής του τομέα καθηγητή Tudor Dinu καθώς και με τους: Sorin Costreie – αντιπρύτανης και πρωτοβάθμιος σύμβουλος εκπαιδευτικών και ερευνητικών θεμάτων του Πρωθυπουργού με βαθμό υφυπουργού, Laura Sitaru – κοσμήτωρ της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Λογοτεχνιών, Ileana Ratcu – αντικοσμήτωρ εξωτερικών σχέσεων της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Λογοτεχνιών.
Παραβρέθηκε και ο καθ. του ΑΠΘ κ. Χρ. Αραμπατζής, Πρόεδρος της Εποπτ. Επιτροπής του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας. Αποφασίστηκαν κοινές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση με τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό οι οποίοι έχουν βαθιά ριζωμένη στην καρδιά τους την Ελλάδα.
Με στοιχεία- φωτογραφίες από FB