Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου -Εκδηλώσεις

Δελτίο Τύπου

Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμάται, τον Μάιο κάθε έτους, από την Ελληνική πολιτεία με σειρά εκδηλώσεων.

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών συμμετείχε και φέτος ως όφειλε, με τιμητικό άγημα με τις παραδοσιακές φορεσιές του Πόντου, στις εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 19 Μαΐου τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Ακολούθησε η τέλεση Επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στην πλατεία Προσφυγικού συνοικισμού και η ομιλία από τη συνταξιούχο εκπαιδευτικό και μέλος του ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης, Κας Μαρίας Ηλιάδου, με τίτλο «Γη του Πόντου – Ο ξεριζωμός των Ελλήνων».

Τέλος, έγινε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της Ευξείνου Λέσχης, στεφάνι κατέθεσε η Αντιπρόεδρος Κα Μαργαρίτα Τοπαλίδου-Κυριαζίδου.
Η τελετή έκλεισε με το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου.

 

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας

Κοσμάς Αποστολίδης                                  Νόπη Παπαδοπούλου