Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι χάνουν τις δωρεάν διακοπές από τον ΟΑΕΔ

Με… «καραντίνα» δύο ετών κινδυνεύουν δικαιούχοι δωρεάν διακοπών! Όσοι έχουν αυτή την στιγμή στα χέρια τους «επιταγές» κοινωνικού τουρισμού και δεν τις «εξαργυρώσουν» μέχρι το τέλος Ιουλίου, τότε θα τους επιβληθεί από την Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ) ποινή αποκλεισμού από κάθε πρόγραμμα της Υπηρεσίας για τα επόμενα 2 χρόνια! Μέσα στις επόμενες ημέρες πάντως θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα που θα τρέξει μετά την 1η Αυγούστου με εξαιρετικά περιορισμένη συμμετοχή από πλευράς δικαιούχων.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος δωρεάν διακοπών από την Δ.ΥΠ.Α. (τέως ΟΑΕΔ) φέτος υπολογίζεται πως θα είναι αυξημένος κατά 5 εκατ. ευρώ, στα 35 εκατ.

Όπως όλα δείχνουν όμως δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των επιταγών που θα μοιράσει το νέο πρόγραμμα, καθώς θα παραμείνουν 300.000, εντούτοις αυτοί οι επιπλέον πόροι θα επιτρέψουν την Υπηρεσία να μειώσει το ποσοστό συμμετοχής των δικαιούχων στα έξοδα, ενώ ταυτόχρονα θα δοθούν υψηλότερα ποσά στα ξενοδοχεία ώστε να δηλώσει συμμετοχή μεγαλύτερος αριθμός και να είναι διαθέσιμα περισσότερα δωμάτια σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τι θα ισχύσει στο φετινό πρόγραμμα δωρεάν διακοπών

Έτσι, για μια τετραμελή οικογένεια που θα πάει τον Αύγουστο διακοπές σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό, ο ΟΑΕΔ θα βάλει 806 ευρώ και οι δικαιούχοι θα πληρώσουν 96 ευρώ.

Ποιοι θα έχουν όμως δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για το νέο πρόγραμμα που ξεκινά από την 1η Αυγούστου του 2022 και λήγει στις 31 Ιουλίου 2023;

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr