Ολυμπιακός: Στο κάδρο ο Μπραχίμι και ο Λάριν, αρέσει πάντα ο Ντεσπόντοφ

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας να κλείσει δεξιό μπακ, με τον Γιαν Κόουτο να έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα, αλλά παράλληλα υπάρχει έντονη κινητικότητα, τόσο για τα πλάγια όσο και για την κορυφή της επίθεσης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στις επαφές που έχει το τελευταίο διάστημα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού έχει ζητήσει να κλείσουν πρώτα ένας δεξιός μπακ και ένας εξτρέμ για να τους έχει μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία.

Η πειραϊκή ΠΑΕ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη, όπως έχουν αναφέρει εδώ και ημέρες υπάρχουν επαφές, πρωτίστως, με την Μάντσεστερ Σίτι για τον Γιαν Κόουτο και, δευτερευόντως, με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τον Τζόρτζ Μπάλντοκ.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση, όπως έχει αναφέρει το SPORT24 από τις 10 Μαϊου, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ αρέσει στον Ολυμπιακό και πρόκειται για ένα παίκτη που ταιριάζει σε αυτό που θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός. Είναι γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση, με ευχέρεια στο σκοράρισμα, μοιράζει ασίστ και βγάζει προσωπικότητα στο παιχνίδι του.

Βέβαια, δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, καθώς ο 25χρονος διεθνής Βούλγαρος εξτρέμ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Λουντογκόρετς μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και οι απαιτήσεις της φέρεται να ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ. Ο Ντεσπόντοφ είχε εξαιρετική σεζόν (41 αγώνες, 10 γκολ, 18 ασίστ) και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.

Από την άλλη, υπάρχουν και ελεύθεροι παίκτες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν υψηλό κασέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Μαρτίνς αρέσει ο Γιασίν Μπραχίμι ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Αλ-Ραγιάν.

Ο 32χρονος Αλγερινός ποδοσφαιριστής είχε μεγάλο συμβόλαιο στο Κατάρ, αλλά αν θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη καταλαβαίνει και ο ίδιος πως θα πρέπει να βάλει αρκετό νερό στο κρασί του. Ο Μαρτίνς γνωρίζει καλά τον Μπραχίμι από την πενταετή θητεία του τελευταίου στην Πόρτο, ενώ ο τελευταίος διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο καθώς έχει γεννηθεί στο Παρίσι και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Γαλλία (από την ακαδημία της Παρί Σεν Ζερμέν μεταπήδησε στη Ρεν). Ο Μπραχίμι μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ και ως περιφερειακός επιθετικός και την τελευταία περίοδο είχε 28 συμμετοχές, 8 γκολ και 9 αίστ.

Επίσης, στα υπόψη των ερυθρόλευκων είναι ο Κάιλ Λάριν, ο οποίος δεν τα έχει βρει ακόμα με την Μπεσίκτας για την ανανέωση του συμβολαίου του και αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ο διεθνής Καναδός επιθετικός φέρεται να θέλει 2.000.000 ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε συνολικά 109 συμμετοχές με την τουρκική ομάδα με συγκομιδή 39 τέρματα και 9 ασίστ, μπορεί να αγωνιστεί ως σέντερ φορ αλλά και εξτρέμ.

Στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί και άλλοι επιθετικοί και, λογικά, προς το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

sport24.gr