Το τελευταίο αντίο στην Κατερίνα Γιαννάκη!

Στην Καισαριανή αποχαιρέτησαν Κατερίνα Γιαννάκη συγγενείς και φίλοι! Η συγκίνηση ήταν μεγάλη στους δεκάδες φίλους συμπατριώτες συναγωνιστές και συντρόφους που παραβρέθηκαν στην πολιτική κηδεία της!
Τους χαιρετισμούς εκ μέρους όλων των παρευρισκομένων έκαναν ¨
ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ – Συνομήλικος πάντα μαζί με την Κατερίνα σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές της ΠΣΚ της ΚΝΕ του ΚΚΕ του ΣΥΝ του ΣΥΡΙΖΑ του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ και τελευταία ΤΗΣ ΛΑΕ !
ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ Που βγήκε από την ίδια πολιτική μήτρα με την Κατερίνα και πάλεψαν μαζί πολλά χρόνια για μια αριστερά μαζική που δεν θα έχανε την διαφορετικότητά της !
ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΛΙΟΣ που γνώρισε και εκτίμησε την Κατερίνα κύρια μέσα από τους κοινούς τους αγώνες για την Αγροτιά την VIA Campesina και τα κοινωνικά φόρουμ!
Την σκυτάλη πείρε η ΔΕΣΠΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ που πολλά είπε με υπέροχο τρόπο για την κοινή πάλη τους με την Κατερίνα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και το γυναικείο κίνημα στο πλευρό του κόσμου της Εργασίας!
ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ ήταν ίσως ο καταλληλότερος για να πει λίγες κουβέντες για την κοινή τους δράση με την Κατερίνα στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα της Ιταλίας όπου έζησαν μαζί για πολλά χρόνια!
Στην συνέχεια ο κύριος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ που είναι δημοτικός σύμβουλος στην Τροιζηνία από την ιδιαίτερη πατρίδα της Κατερίνας και άνθρωπος της Τοπικής αυτοδιοίκησις περιέγραψε τους αγώνες που έκαναν με την Κατερίνα για μια καλύτερη Τροιζηνία!
Αμέσως μετά ο Κύριος ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΚΟΓΙΑΝΟΣ εκπρόσωπος της Παν ηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας μας περιέγραψε την λατρεία της Κατερίνας για την Ήπειρο τα βουνά και τα λαγκάδια της και προπαντός την τεράστια ιστορική της παράδοση στον πολιτισμό οπως και την μεγάλη προσπάθεια της για την ηπειρώτικη αποδημία σαν υπεύθυνη του ΣΑΕ Ευρώπης!
Τέλος ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΗΓΟΥΡΗΣ εκπρόσωπος της Ένωσης Αποδήμων Ελαφοτόπου και του Ζαγοριού, χωριά καταγωγής του Βασίλη, τόνισε με έμφαση την λατρεία της Κατερίνας για αυτό το χωριό και γι΄ αυτο και συνδέθηκε όσο κανένας άλλος με τις παραδώσεις αυτού του τόπου!
Στην κηδεία αυτή βρέθηκαν μαζί αγωνιστές απ΄ όλες σχεδόν τις τάσεις της Αριστεράς, αξιόλογα πολιτικά στελέχη και απλοί προοδευτικοί άνθρωποι που γνώρισαν και αγωνίστηκαν μαζί με την Κατερίνα Γιαννακη για μια καλύτερη ζωή!
Η πολιτική κηδεία της Κατερίνας έκλεισε όχι τυχαία με το περίφημο BELA CIAO!\
(Σε κείμενο Β. Πρ./FB)