Διαδικτυακά μαθήματα Ελληνικών στο Σικάγο

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά μαθήματα Ελληνικών άνευ οικονομικής επιβάρυνσης, προκειμένου να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη γλώσσα, δίνει σε ενήλικες ομογενείς των Μεσοδυτικών περιοχών το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου, πρόκειται για πρόγραμμα τρίμηνης διάρκειας με δύο ωριαία μαθήματα ανά εβδομάδα, το οποίο ξεκινά τον Σεπτέμβριο, ολοκληρώνεται με πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα διεξάγεται εξ ολοκλήρου χωρίς φυσική παρουσία, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία. Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 7 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 22 Ιουλίου 2022.

Τα μαθήματα διοργανώνονται μέσα από τη γόνιμη συνεργασία του Γενικού Προξενείου με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγου και του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία εγκαινιάστηκε φέτος τον Φεβρουάριο, με το εκπαιδευτικό σεμινάριο για δασκάλους, που είχε διεξαχθεί επίσης διαδικτυακά με μεγάλη επιτυχία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Πηγή: ekirikas.com