Αναστασιάδης: Ο κ. Μενέντεζ δήλωσε ξεκάθαρα τη στήριξη του και ότι οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις των Τούρκων πρέπει να σταματήσουν

O πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον Real Fm 107,1 εξέφρασε τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια που ένοιωσε για όσα έζησε κατά την παραμονή του στην Νέα Υόρκη όπου παρακολούθησε την εθνική Παρέλαση ως εκπρόσωπος της Βουλής.

Αναφορικά με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης είπε:. «Ήταν εξαιρετική τιμή να συναντήσω αυτόν τον άνθρωπο που είναι μεγάλος φιλέλληνας. Στην ομιλία του μάλιστα ο κ. Μενέντεζ δήλωσε ξεκάθαρα τη στήριξη του στη χώρα μας και μίλησε  για τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουν».

Για την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι: «οι Έλληνες ομογενείς ήταν ενθουσιασμένοι. Άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις η ομιλία του πρωθυπουργού, καθώς  ήταν εξαιρετικά δομημένη και με συγκεκριμένα μηνύματα».

Για τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και το ρόλο της Εκκλησίας ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι: «ο ρόλος της εκκλησίας στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά σημαντικός όσον αφορά την ομογένεια και τη διάδοση της  ελληνικής γλώσσας. Επιτελεί σημαντικό φιλανθρωπικό έργο και στηρίζει τα εθνικά θέματα. Ο αρχιεπίσκοπος είναι ένας φωτισμένος ιεράρχης  που ενώνει όλες τις τάσεις κάτω από τη σκέπη του και στη συνάντησή μας τον προσκάλεσα να παραστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς».

Τέλος, αναφερόμενος  στις τουρκικές προκλήσεις ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής υποστήριξε  ότι Διακατέχει εκνευρισμός την ηγεσία της Τουρκίας   μετά την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνακόλουθη αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. “Και οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν στείλει σαφή μηνύματα προς την Τουρκία και θεωρώ ότι δημιουργείται ένα τείχος, η διπλωματική ομάδα που θα δώσει το μήνυμα στους Τούρκους να σταματήσουν αυτήν την απαράδεκτη στάση”.