Εθνική Ελλάδας: Με τον κόσμο στο πλευρό της και αλλαγές υποδέχεται την Κύπρο

Με τον κόσμο στο πλευρό η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται απόψε στο γεμάτο Πανθεσσαλικό την Κύπρο (21:45), με στόχο τρίτη σερί νίκη της  στο Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ύστερα από τις δύο εκτός έδρας νίκες με Βόρεια Ιρλανδία (1-0) και Κόσοβο (1-0) βρίσκεται στην πρώτη του ομίλου της στη League C. Στόχος της φυσικά είναι η πρώτη θέση, ώστε να ανέβει η ομάδα στο Fifa Ranking, να ανέβει στη διοργάνωση και παράλληλα να έχει το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας αν δεν τα καταφέρει μέσω των προκριματικών του Euro 2024.

Την προσπάθεια των διεθνών μας θα ενισχύσουν οι φίλαθλοι του Βόλου, καθώς  η προπώληση των εισιτηρίων είναι εντυπωσιακή και αναμένονται περισσότεροι από 15.000 στις εξέδρες.

Από την άλλη πλευρά, η Κύπρος πήρε τον πρώτο της βαθμό την περασμένη Κυριακή στην εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με τη Βόρεια Ιρλανδία. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 2-0 στη Λάρνακα από το Κόσοβο. Αντικειμενικός στόχος της είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στον όμιλο και κυρίως να αποφύγει την τελευταία θέση.

Εθνική Ελλάδας: Αλλαγές σε πρόσωπα, όχι στο σύστημα

Σύστημα που κερδίζει δεν αλλάζει και έτσι ο Πογέτ αναμένεται να κρατήσει το αγαπημένο του 4-3-3. Αναμένεται, ωστόσο,  να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές προσώπων όχι τόσο για λόγους τακτικής , όσο για λόγους ξεκούρασης. Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, ο Βλαχοδήμος θα παραμείνει κάτω από την εστία, ο Τσιμίκας θα βρίσκεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Μπάλντοκ στο δεξί. Στο κέντρο της άμυνας σίγουρος θεωρείται ο Χατζηδιάκος με τους Μαυροπάνο, Γούτα και Τζαβέλλα να διεκδικούν τη δεύτερη θέση.

Στον άξονα, ο Σιώπης επιστρέφει στο βασικό σχήμα, με τον «χρυσό σκόρερ» Μπακασέτα  μπροστά του και τους Κουρμπέλη, Μπουχαλάκη και Αλεξανδρόπουλο να διεκδικούν την τρίτη θέση. Στην επίθεση, οι Μασούρας, Λημνιός και Γιακουμάκης συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να πάρουν φανέλα βασικού.

Εθνική Ελλάδας: «Υπάρχει μόνο η νίκη»

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ, στη συνέντευξη τύπου, πριν από τον αγώνα στάθηκε στους αδερφικούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ των δύο κρατών. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ηταν καιρός να παίξουμε στη χώρα μας. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχω δώσει τέσσερα εκτός έδρας ματς. Ανυπομονώ να παίξουμε εδώ», σχολίασε αρχικά, με αφορμή ότι αυτό θα είναι το πρώτο του παιχνίδι στην Ελλάδα, με την ιδιότητα του κόουτς της «γαλανόλευκης».

Και συνέχισε. «Θα υπάρξουν αλλαγές. Δεν ξέρω πόσες θα είναι αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι να είναι οι παίκτες στη σωστή θέση. Η στρατηγική θα παραμείνει ίδια. Όπως παραμένει ίδια και η διάθεσή μας για νίκη. Είναι ένα κρίσιμο ματς για την Κύπρο, ίσως και το πιο σημαντικό. Δεν θα σας πω όμως τι έχουμε προσέξει. Θα το κρατήσουμε για την ομάδα. Αύριο δεν υπάρχει αδελφική σχέση. Υπάρχει μόνο η νίκη και αυτό για το οποίο θα πάμε αύριο να παίξουμε».

enikos.gr