H Παρέλαση της Νέας Υόρκης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο Ε Mail από τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο, Μέλος της ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ και Διοικητής της Αμερικανικής Λεγεώνας στην Ελλάδα και μέλος του συλλογου ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ στη Νέα Υόρκη.

Αγαπητέ Χρήστο,

Τελικά, έγινε η παρέλαση στη Νέα Υόρκη.  Όμως όπως και άλλες φορές στο παρελθόν η διεξαγωγή της παρέλασης με τους τσολιάδες επιβεβαιώθηκε την τελευταία στιγμή κατόπιν μεσολάβησης ενός υψηλού ιστάμενου προσώπου που αυτή τη φορά ήταν ο Αρχιεπίσκοπος μας, κ.κ. Ελπιδοφόρος.  Φαίνεται ότι ο Θεός μας αγαπάει τους Έλληνες και μάλιστα αυτούς που ζούν στην Μητροπολιτική Νέα Υορκη.

Και στο παρελθόν φτάσαμε την τελευταία στιγμή με τις λεπτομέριες και ως εκ θαύματος όλα ‘εγιναν ΟΚ.  Και αυτή τη φορά οι επιτροπες της παρέλασης δούλεψαν σκληρά κάτω από δύσκολες συνθήκες και πολλές αβεβαιότητες.  Τα συγχαρητήρια μου σε όλους καθώς και στον προεδρεύοντα των ομογενειακών οργανώσεων, κύριο Lou Katsos.

Λυπάμαι που θα το πω,αλλά όπως και άλλες φορές η οργάνωση της παρέλασης έγινε στο ΄πόδι΄ και μέχρι την τελευταία στιγμή αρκετοί αμφισβητούσαν εάν όντως θα γινόταν μία παρέλαση με επιτυχία.  Τέτοιες δραστηριότητες που προβαλουν τον Ελληνισμό στην Νέα Υόρκη δεν μπορουν να υλοποιούνται την τελευταία στιγμή ή να προγραμματίζονται  τρεις η τεσσερις μήνες πριν από την διεξαγωγή τους.  Ο προγραμματισμος πρέπει να είναι υπόθεση 12 μηνών και από μια οργανωμένη δομή μακρυά απο τα μικροπολιτικά της Ομοσπανδίας η κάθε άλλης εξουσίας. Με λίγα λόγια, τετοια σημαντική εκδήλωση πρέπει να την αναλάβει μια ομάδα επαγγελματιών  στον τομέα παρελάσεων που δεν είναι αναγκαίο να προέρχεται από την Ομοσπονδία η από άλλη Ελληνοαμερικανική οργάνωση.  Την παρέλαση δεν την κάνουμε μόνο για τους Ελληνοαμερικανούς αλλά και για τους φίλους μας Αμερικανούς, κλπ.  Και η ομάδα αναλαμβάνει όλες τις ανάγκες της παρέλασης, ακόμη και τα άρματα.  Επιπλέον βρίσκει  οικονομικούς σπόνσορες για να μην βασιζόμαστε στο λεύκωμα και χρηματοδότες της τελευταίας στιγμής.  Τελικά, η περέλαση χρειάζεται τηλεοπτική κάλυψη στην περιοχή της Νέας Υόρκης, κάτι που έλειπε φέτος και πρέπει να γίνεται. Όλα αυτά χρειάζονται οργάνωση απο επαγγελματίες.

Όταν ζούσα στη Νέα Υόρκη είχα μιλήσει με εκπροσώπους της Ομοσπανδίας προσπαθώντας να τους πείσω να εξετάσουν αυτή την ιδέα.

Μάλιστα, είχα προσφέρει τις ύπηρεσίες’ μου και την συμβολή της εταιρείας που ήμουν, με το αζημείωτον.  Δεν πήγε πουθενά η πρόταση μου.  Κατάλαβα τότε ότι πολλοί απο τους τοπικούς ΄παράγοντες΄ έβλεπαν την παρέλαση σαν άρμα δικής τους προβολής και καταξίωσης στην τοπική κοινωνια, και στους ΄παράγοντες΄ στην Ελλάδα.  Παρόλο που οι προσωπικές επιθυμίες είναι κάτι που όλοι έχουμε, θα ήταν καλό κάποιες φορές ν’ αλλάζαμε κάπελο και να βλέπαμε το κοινό καλο.

Ελπίζω οι συμπατριώτες μας στη Νέα Υόρκη να ασχοληθούν τώρα με το θέμα της επαγγελματικής διεξαγωγής της παρέλασης.  Ιt is never too late to change and improve.

Mε θερμούς χαιρετισμούς,

Νίκος Παπαδόπουλος