Πρωτοφανής συμμετοχή στις εκλογές της Φιλαδέλφειας – Στην Γεωργία Χλέτσου τα ηνία

Πρωτοφανής, με όλη την σημασία της λέξεως, ήταν η προσέλευση των αντιπροσώπων των συλλόγων και των κοινοτήτων στην εκλογική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, η οποία συνήλθε το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2022 στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Στις εκλογές συμμετείχαν εβδομήντα περίπου αντιπρόσωποι, οι οποίοι με την συμμετοχή τους και την αγάπη τους για την Ομοσπονδία αναφώνησαν μαζί με τους πρώην Προέδρους και τους υποψηφίους ότι «Είμαστε στο Εμείς» που έλεγε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης.

Οι πρώην Πρόεδροι

Οι οκτώ παρόντες πρώην πρόεδροι  -– Χάρης Καραπαλίδης, Δημοσθένης Βασιλείου, Δρ. Γιώργος Αχταρίδης, Παναγιώτης Παπαδέας, Γιώργος Χωριάτης, Ευστάθιος Καραντώνης, Νικόλαος Σπηλιώτης και Γεωργία Χαλάκου, στυλοβάτες της Ομοσπονδίας και γενικότερα της οργανωμένης ομογένειας ανέλαβαν ρόλο κλειδί στην εκλογική επιτροπή και στην εξελεγκτική επιτροπή και κατάφεραν να διοργανώσουν υποδειγματικές με όλη την σημασία της λέξεως εκλογές.

Oι πρώην πρόεδροι σε αναμνηστική φωτογραφία με την νεοεκλγμένη Γεωργία Χλέτσου. Από αριστερά οι Παναγιώτης Παπαδέας. Γιώργος Χωριάτης, Χάρης Καραπαλίδης, Ευστάθιος Καραντώνης, Δρ. Γιώργος Αχταρίδης και Δημοσθένης Βασιλείου.

Το τονίζουμε αυτό διότι «όπου πονάει το δόντι πάει και γλώσσα» που λέει και ο πάνσοφος λαός. Και κυρίως διότι οι πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης – της μεγαλύτερης δευτεροβάθμιας οργάνωσης της Αμερικής ανέλαβαν παρόμοιες ευθύνες στις αρχές Φεβρουαρίου 2021 και αντί να είναι εγγυητές της ενότητας και να οδηγήσουν το καράβι με ασφάλεια στο λιμάνι το βύθισαν.

Οι κ.κ. Δημήτριος Καλαμαράς, Δήμος Σιώκης, Νικόλαος Διαμαντίδης, Ηλίας Τσεκερίδης, Νικόλαος Βέλλιος, Απόστολος Τομόπουλος και Γιώργος Γεωργόπουλος και ο συντονιστής τους Τιμολέων Κακούρος, αντί να καταστούν εγγυητές της εφαρμογής του Καταστατικού επέλεξαν τον εμφύλιο σπαραγμό και εάν δεν ληφθούν πάραυτα πρωτοβουλίες ο εμφύλιος θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι και τα πρώτα χιόνια ενεστώτος έτους.

Και επειδή γνωρίζω για δύο και πλέον δεκαετίες τους πρώην προέδρους τόσο της Νέας Υόρκης, όσο και της Φιλαδέλφειας μπορώ να πω ότι με τις διαδικασίες που ακολούθησαν χθες βράδυ οι πρώην πρόεδροι της Φιλαδέλφειας δίδαξαν και με έκαναν διπλά υπερήφανο.

Στιγμιότυπο από την εκλογική συνέλευση της Ομοσπονδίας της Φιλαδέλφειας.

Νέο συμβούλιο

Οι εκλογές διεξήχθησαν με μυστική ψηφοφορία. Η κ. Γεωργία Χλέτσου, η οποία έχει διατελέσει αντιπρόεδρος την διετία 2019 – 2020 αναμετρήθηκε με τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο Στέφανο Ευαγγελόπουλο και κέρδισε.

Η νέα πρόεδρος αμέσως μετά την εκλογή της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλους όσους ψήφισαν υπέρ της και διεμήνυσε ότι θα είναι η πρόεδρος όλων και ότι οραματίζεται με την έναρξη της νέας σεζόν να συγκροτήσουν επιτροπές για τα διάφορα θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία και κατ΄ επέκταση τη ομογένεια, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ομογενείς να συνεισφέρουν στην υλοποίηση των οραμάτων και των προγραμμάτων.

Το προεδρείο του νέου συμβουλίου απαρτίζεται από τους Γεωργία Χλέτσου (Georgia Chletcos), πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Χάρη Καραπαλίδη (Harry Karapalides), Παναγιώτη Παπαδέα (Pete Papadeas) ταμία, Μαρία Αγκατσιώτη (Maria Agatsiotis) γραμματέα πρακτικών, Ζωή Τριπολίτη (Zoe Tripolitis) γραμματέα αλληλογραφίας.

Το συμβούλιο πλαισιώνουν οι Δημήτριος Ροζανίτης (Dimitris Rozanitis – Chairman) Γιάννης Βασιλείου (John Vasiliou), Μιχάλης Οικονόμου (Michael Economou), Άρτεμις Τσιγκιροπούλου (Artemis Tsingiropoulos), Δήμος Γιαμουρίδης (Dimos Giamouridis), Στέφανος Ευαγγελόπουλος (Stefanos Evangelopoulos), Δημήτρης Ψιχαλινός (Dimitris Psihalinos), Βερόνικα Κρισπ (Veronica Crisp) και Ντάνη Πιθής (Danny Pithis).

Οι πρώην πρόεδροι, ενώ παρουσιάζουν τους υποψήφιους. Από αριστερά διακρίνονται οι Νικόλαος Σπηλιώτης, Δημοσθένης Βασιλείου, Δρ. Γιώργος Αχταρίδης και Γεωργία Χαλάκου.
Από αριστερά διακρίνονται οι Παναγιώτης Παπαδέας, Λάμπρος Οικονομίδης, Ευστάθιος Καραντώνης και Ζωή Τριπολίτη.
Η Ζωή Τριπολίτη, αριστερά και η Βερόνικα Κρισπ.
Η Ζωή Τριπολίτη, ο Χάρης Καραπαλίδης και δεξιά του ο Δρ. Ηλίας Ηλιάδης.
Η πρόεδρος Γεωργία Χλέτσου και ο αντιπρόεδρος Χάρης Καραπαλίδης.

Πηγή:anamniseis.net