Ο Ολυμπιακός σάρωσε τον Παναθηναϊκό (93-74)

Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0, και πανηγυρίζει το νταμπλ, στην πρώτη σεζόν της επιστροφής του στην A1.

Ο Ολυμπιακός είναι και επίσημα πλέον πρωταθλητής Ελλάδος, οι Ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν του Παναθηναϊκό με σκορ 93-74, έκαναν το 3-0 στη σειρά «σκουπίζοντας» τον αιώνιο αντίπαλό τους και έτσι έφτασαν στην κατάκτηση του 13ου τίτλου στην ιστορία τους και πρώτο μετά το 2016, ενώ έφτασαν και στο νταμπλ ύστερα από 25 χρόνια.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αποδείχθηκαν πολύ εύστοχοι από μακριά, πίεσαν τους Πράσινους ώστε να κάνουν αρκετά λάθη από την πρώτη περίοδο και έπειτα και έτσι έφτασαν στη νίκη, κατακτώντας πανάξια το πρωτάθλημα.

Koρυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ που σημείωσε 25 πόντους, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Κώστα Σλούκα με 14 πόντους και τους Σακίλ ΜακΚίσικ και Κώστα Παπανικολάου που είχαν από 10. Από την άλλη πλευρά, ο Νεμάνια Νέντοβιτς μέτρησε 23 πόντους ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 15.

Είχαν ρυθμό και ευστοχία οι «αιώνιοι»

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Γιώργο Παπαγιάννη να είναι οι πρωταγωνιστές στην πρώτη περίοδο για τον Παναθηναϊκό, φτάνοντας από εκείνο το σημείο σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Ολυμπιακός είχε σε καλή μέρα τον Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος δεν άφησε τους Πράσινους να ξεφύγουν πετυχαίνοντας δύο κρίσιμα τρίποντα απότ τις γωνίες. Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά εύστοχες στις προσπάθειές τους, με αποτέλεσμα το σκορ να πηγαίνει σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Κανείς δεν μπορούσε να ξεφύγει και έτσι το προβάδισμα άλλαξε χέρια αρκετές φορές.

Το καταστροφικό πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου

Από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου και έπειτα τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Ο Νέντοβιτς και ο Παπαγιάννης κάθισαν στον πάγκο για να πάρουν ανάσες και το «τριφύλλι» έχασε τη συγκέντρωσή του κάνοντας αρκετά λάθη στην επίθεση, ενώ δεν είχε κανένα στην πρώτη περίοδο. Τα λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους Πειραιώτες να τρέξουν και να πετύχουν εύκολους πόντους. Παράλληλα, η ευστοχία του Ολυμπιακού από το τρίποντο ανέβασε κι άλλο τη διαφορά που έχτιζαν οι γηπεδούχοι. Έτσι το 35-32 υπέρ του Παναθηναϊκού μετατράπηκε με ένα επιμέρους 23-5 στο αποτέλεσμα του ημιχρόνου που ήταν 55-40.

Ξέφυγε ο Ολυμπιακός, μπόρεσε να μειώσει ο Παναθηναϊκός

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί φτάνοντας ακόμα και στο +19 τη διαφορά τους (63-44). Από τα μέσα της περιόδου όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν σωστές επιλογές επιθετικά, δείχνοντας βιασύνη, ο Νέντοβιτς βρήκε πάλι ρυθμό και έτσι οι Πράσινοι μπόρεσαν να πλησιάσουν στους δέκα πόντους (63-53) τρέχοντας ένα σερί 9-0 το οποίο και έμεινε αναπάντητο μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου, σε μια περίοδο με χαμηλό σκορ.

Διαχείριση από τον Ολυμπιακό και… πρωτάθλημα

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε εξαιρετικά δυναμικά και με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να σκοράρει από κοντά, αλλά και τον Κώστα Σλούκα από μακριά, μπόρεσε να φέρει τη διαφορά ακόμα και πάνω από τους είκοσι πόντους. Οι Πράσινοι κατάφεραν να μειώσουν, όμως δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος και έτσι οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη και έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου.

Tα δεκάλεπτα: 28-26, 55-40, 63-53, 93-74