Στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Συνάντηση στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας είχαν οι Robert van Spingen, Edmundas Akstinas, Jussi Louekoski από την εταιρεία Green Energy, ο επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Λιθουανίας στην Αυστρία, καθηγητής Dr. Raoul Kauffler, και η εκλεγμένη Γραμματέας ΣΑΕ  Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου με τον Γενικό Γραμματέα Δρ. Ιωάννη Χρυσουλάκη (φωτογραφία πάνω).

Ο κ. Χρυσουλάκης συζήτησε με τους επισκέπτες του  το ενδιαφέρον που επέδειξαν για επενδύσεις στην Ελλάδα  σε εναλλακτικές καλλιέργειες που δίνουν ώθηση στην πράσινη ανάπτυξη.

Η μετάβαση στην κυκλική και βιώσιμη οικονομία αποτελεί εθνική προτεραιότητα, αναπτυξιακή πρόκληση, κοινωνική αναγκαιότητα, αλλά και γεωστρατηγικό προτέρημα.
– Αναπτυξιακή πρόκληση, καθώς αξιοποιεί τα τεράστια συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που σχετίζονται με τη μοναδική φύση και την πρωτογενή της παραγωγή, με τον πολιτισμό και τον τουρισμό της.
– Κοινωνική αναγκαιότητα, αφού δημιουργεί νέο δημόσιο πλούτο και απασχόληση, προσφέροντας ταυτόχρονα φθηνή, καθαρή ενέργεια και καλύτερες συνθήκες ζωής στους πολίτες.
– Αλλά και γεωστρατηγικό προτέρημα, με τη θέση της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο να τη μετατρέπει σε δυναμικό διεθνή ενεργειακό κόμβο.
Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση κινητοποιεί σημαντικούς πόρους και είμαστε όλοι αρωγοί, τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης.