Ολυμπιακός: Ολοκληρώνει και τυπικά τις μεταγραφές των Άβιλα και Αλίγιαγκιτς

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος πια να κλείσει και τυπικά τους Άβιλα Γκορντόν και Αλίγιαγκιτς, που έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα.

Η μία περίπτωση είναι ο Άβιλα, που είναι δεξιός μπακ. Είναι 24 ετών και δεσμευόταν με συμβόλαιο με τη Χάντερσφιλντ έως το 2023. Ο Άβιλα παίζει και αριστερός μπακ αλλά και έξω δεξιά και έξω αριστερά στο κέντρο.

Την περίοδο που μας πέρασε είχε 17 αγώνες με 2 ασίστ. Με ύψος 1.76 μέτρων είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Ισπανίας. Ο Ισπανός – που προορίζεται για back up δεξιός μπακ – βρίσκεται στην Ελλάδα, έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανακοινωθεί από την Τρίτη και μετά (με την Εσπανιόλ να δικαιούται το 20% λόγω ποσοστού μεταπώλησης). Ίδια περίπτωση από πλευράς εξελίξεων είναι και ο νεαρός Ντένις Αλίγιαγκιτς.

Πρόκειται για 19χρονο Τσέχο ποδοσφαιριστή με καταγωγή από τη Βοσνία, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο ως σέντερ φορ όσο και ως αριστερό εξτρέμ. Ο Αλίγιαγκιτς είναι διεθνής με την Κ19 της Τσεχίας και πρόσφατα κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων.

Το πρώτο μισό της σεζόν ήταν στη Βιασίμ της 2ης κατηγορίας, με την οποία είχε 17 συμμετοχές, 15 γκολ, 3 ασίστ και ενώ τον Φεβρουάριο πήγε στην Σλόβαν Λίμπερετς, έπαιξε πέντε φορές σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας και είχε τέσσερις εμφανίσεις με τη Β’ ομάδα, με δυο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Ο Αλίγιαγκιτς είχε συμβόλαιο με τη Σλάβια μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Τόσο το συμβόλαιο του Άβιλα όσο και του Αλίγιαγκιτς θα είναι τριετή.

gazzetta,gr