Ο Αντρέ Γκρέι στον Αρη Θεσσαλονίκης;

(Φωτογραφία: facebook.com/andregrayofficial)

Ο Αρης κατάφερε να καλύψει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο το κενό που άφησε στην επίθεσή του ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό καθώς την Τρίτη (28/6) έφτασε σε συμφωνία με τον Αντρέ Γκρέι. Ο 31χρονος Αγγλος με καταγωγή από την Τζαμάικα έδωσε τα χέρια στον Λονδίνο με τον ισχυρό άνδρα των «κίτρινων» Θόδωρο Καρυπίδη και το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του που θα είναι τριετούς διάρκειας με συνολικές αποδοχές 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γκρέι που είναι πιο κλασικός «φουνταριστός» σε σχέση με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά έρχεται στον Αρη ως ελεύθερος από την Γουότφορντ. Γεννήθηκε στην Αγγλία και έγινε γνωστός την περίοδο 2015-16, όταν και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ (25 γκολ) στη Τσάμπιον Σιπ με τη φανέλα της Μπέρνλι, οδηγώντας την στην άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του είχαν ως αποτέλεσμα η Γουότφορντ να καταβάλει το 2017 20 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει. Με τη φανέλα της πραγματοποίησε 119 συμμετοχές και σκόραρε 21 φορές. Την περσινή αγωνιστική περίοδο παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην ΚΠΡ, όπου και σημείωσε 10 γκολ σε 28 ματς.

Από κει και πέρα συνεχίζονται οι προσθήκες για τον Αρη μιας και το βράδυ της Τρίτης (28/6) αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη ο Σενεγαλέζος μέσος Παπέ Σεΐχ Ντιόπ για να επικυρώσει την προφορική συμφωνία που έχει κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα με τους «κίτρινους». Ο Αρης δεν θα σταματήσει εκεί καθώς θέλει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας να «κλείσει» ακόμη τρεις μεταγραφές με τη μία από αυτές να αφορά την περίπτωση του 22χρονου Πορτογάλου εξτρέμ Ράφαελ Καμάτσο για τον οποίο γίνονται προσπάθειες να αποκτηθεί ως δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η άλλη του 26χρονου Κονγκολέζου αριστερού μπακ Μπράντλεϊ Μαζικού που έχει μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Οσο για την τρίτη κίνηση του Αρη θα αφορά παίκτη της μεσαίας γραμμής με το όνομα του «εκλεκτού» να μην έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Και μέσα σε όλη αυτή την μεταγραφική κινητοποίηση οι παίκτες του Αρη αναχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης για την Αυστρία όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Οι παίκτες που μετέχουν στην απστολή είναι οι: Κουέστα, Ντένις, Σιαμπάνης, Καρακασίδης, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μαντσίνι, Λουίς Πάλμα, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Πίρσμαν, Χαΐροβιτς, Μαρμαρίδης, Ασλανίδης, Σγούρος, Παναγίδης, Χρυσόπουλος, Τανούλης, Χατζηιωάννου.

Οι «κίτρινοι» θα προπονούνται στο Σόχου της Αυστρίας μέχρι τις 8 Ιουλίου, ενώ στο διάστημα της παραμονής τους εκεί θα δώσουν τρία φιλικά παιχνίδια με το Αμβούργο (1/7), τη Γάνδη (4/7) και τον Αρη Λεμεσού (7/7).

Με την αποστολή δεν ταξίδεψε ο Γιοάν Μπεναλουάν καθώς είναι σε εκκρεμότητα το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

(ekirikas.gr)