Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας θα απευθυνθεί στους Έλληνες της Αυστραλίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας. Φώτο: AAP via AP/Darko Vojinovic

 

Μελβούρνη.- Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, θα απευθυνθεί προς τους Έλληνες της Αυστραλίας -και όχι μόνο- την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Ιουλίου, σε διαδικτυακή εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας (The Hellenic Initiative Australia), που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς ψηφιακών συζητήσεων (Digital Conversation Series).

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας, Νίκος Παππάς (Nicholas Pappas AM), ανέφερε ότι αποτελεί τιμή που ο κ. Δένδιας θα μιλήσει στο κοινό της THI ειδικά για διεθνή ζητήματα και θέματα εξωτερικής πολιτικής, ειδικά αυτών που επηρεάζουν την Ελλάδα.

Ενδεικτικά, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τις τιμές καυσίμων και στην Ελλάδα ενώ η σχέση της χώρας με τη Ρωσία έχει καταστεί ακόμη πιο περίπλοκη.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκδήλωση που θα γίνει μέσω Zoom με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, την Πέμπτη, στις 5:30μμ. – 6.30μμ. (AEST) θα πρέπει να το δηλώσουν στο σύνδεσμο bit.ly/3OQ70MD.

Η Digital Conversation Series του THI Αυστραλίας, έχει παρουσιάσει σημαντικές προσωπικότητες και ηγέτες, με στόχο η Ελληνική Διασπορά να έχει ενημέρωση από «πρώτο χέρι» για το τι συμβαίνει στην πατρίδα και εντέλει να δημιουργείται συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είναι ο 5ος βασικός ομιλητής της σειράς, καθώς έχουν έως τώρα συμμετάσχει στις διαδικτυακές εκδηλώσεις, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρώην πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, ο Βρετανός ηθοποιός και συγγραφέας, Stephen Fry και ο ομογενής πρόεδρος και CEO της Pfizer, Δρ Albert Bourla.

Οι ομιλίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί είναι διαθέσιμες στο YouTube της THI Αυστραλίας (bit.ly/3nulgiK).

Τέλος, η THI Αυστραλίας καλεί όσους σκέφτονται να κάνουν μία δωρεά, η οποία εκπίπτει από τη φορολογία να σκεφτούν τις πρωτοβουλίες που στηρίζει η οργάνωση. Περισσότερες πληροφορίες στο bit.ly/3ysElYQ.