Ισόπαλος με τα Σλάβια Πράγας ο Ολυμπιακός

Iσόπαλος 1-1 ο Ολυμπιακός με τη Σλάβια Πράγας στην «Ούμπερ Αρένα» στο Βελς της Αυστρίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή εικόνα ειδικά στο πρώτο μέρος απέναντι σε μια ιδιαίτερα δυνατή ομάδα ενώ από τα αξιοσημείωτα του ματς είναι ότι έκαναν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Ολυμπιακού τόσο ο Δανός μεσοεπιθετικός Φίλιπ Ζινκερνάγκελ όσο και ο Μαυριτανός επιθετικός Αμπουμπακάρ Καμαρά που αγωνίστηκαν περίπου για μισή ώρα στην επανάληψη.

Η πρώτη τελική στο ματς καταγράφηκε στο 3’ με τον Κούντε να κάνει το σουτ μετά την πάσα του Ραντζέλοβιτς χωρίς όμως να προβληματίσει τον Μαντούς που μπλόκαρε την μπάλα. Οι Τσέχοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο 11’ με το σουτ του Χόλες που πέρασε πάνω από την εστία του Τζολάκη.

Στο 31’ ο Μασούρας βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Σλάβια Πράγας κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 34’ όταν ο Κούντε έπιασε ένα έξοχο σουτ εκτός περιοχής που έστειλε την μπάλα να αποκρουστεί από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Σλάβια Πράγας για να επιστρέψει αυτή στον Ρέαμπτσιουκ που με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 1-0.

Η Σλάβια Πράγας κατάφερε να ισοφαρίσει στο 43’ όταν η μπάλα «στρώθηκε» εκτός περιοχής στον Ούσου που σούταρε και η μπάλα αφού κόντραρε στο σώμα του Κούντε και άλλαξε πορεία, κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού για το 1-1.

Στο 52’ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα όταν ο Μασούρας πλάσαρε από κοντά για να κάνει μια δύσκολη απόκρουση ο Μαντούς. Στο 63’ ο Ζινκερνάγκελ πέρασε την μπάλα με το κεφάλι στον Τικίνιο που σούταρε για να περάσει η μπάλα λίγο άουτ. Η τελευταία καλή φάση του φιλικού σημειώθηκε στο 87’ μ’ ένα μονοκόματο σουτ του Ανδρούτσου έξω από την περιοχή δεν βρήκε για λίγο στόχο.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Μαντούς, Ντουντέρα, Ούσου (46’ Κατσαράμπα), Σάντος, Γιούρασεκ, Χόλες, Ουσόρ (46’ Εβερτον), Χρομάντα, Τραορέ, Ολαγίνκα, Σορ (26’ Τεκλ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης , Αβιλα (46’ Ανδρούτσος), Μανωλάς (61’ Αβρ. Παπαδόπουλος), Μπαγκαλιάνης (46’ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ (61’ Κούτρης), Εμβιλά (61’ Κανέ), Κούντε (61’ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς (46’ Καρβάλιο), Αγκιμπού Καμαρά (61’ Ζινκερνάγκελ), Μασούρας (61’ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Ελ Αραμπί (61’ Τικίνιο).