Σειρά επαφών σε Βόλο και Αθήνα Ομίλου Ξένων Επενδυτών

Αθήνα.- Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των συναντήσεων που είχε Όμιλος ξένων επενδυτών που με επικεφαλής την Γραμματέα ΣΑΕ και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας, Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου επισκέφθηκαν την Ελλάδα, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών, για επενδύσεις στην χώρα μας,  στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού των εκπροσώπων του Ομίλου με τον Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Χρυσουλάκη.

Οι εκπρόσωποι του ομίλου Επενδυτών από τη Λιθουανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία και την Φιλανδία πραγματοποίησαν σειρά επαφών με οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους στην Μαγνησία και στην Αθήνα.

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη των εκπροσώπων του Ομίλου ξένων Επενδυτών στη Μαγνησία με τον Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλη Μπαγδάνη.

Η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου και οι ξένοι επενδυτές  σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συναντήσεις και τόνισαν ότι θα υπάρξει και νέος κύκλος επαφών το Φθινόπωρο, με συγκεκριμένη μελέτη και προτάσεις άμεσης υλοποίησης.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2022

Επενδυτικές προοπτικές στον τομέα της κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των συναντήσεων που είχε Όμιλος ξένων επενδυτών που με επικεφαλής την Γραμματέα ΣΑΕ και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας, Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου επισκέφθηκαν την Ελλάδα, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, για επενδύσεις στην χώρα μας,  στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι του ομίλου Επενδυτών από τη Λιθουανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία και την Φιλανδία πραγματοποίησαν σειρά επαφών με οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους στην Μαγνησία και στην Αθήνα.

Στη Μαγνησία

Ειδικότερα, στη Μαγνησία, σε συνάντηση εργασίας που είχαν στελέχη της “Green Circle”, και της Αυστριακής «Polytechnik», εταιρείας παραγωγής βιομάζας και ανανεώσιμης ενέργειας, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπαγδάνη, και με τον Πρόεδρο Γεωπόνων Μαγνησίας κ. Κώστα Λάμπρου εξέτασαν τις επενδυτικές προοπτικές στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν τόσο με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βόλου κ. Στυλιανό Διαμαντίδη, όσο και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλη Μπαγδάνη.

Οι εκπρόσωποι του Ομίλου εταιριών επισκέφθηκαν και δύο καινοτόμους εταιρίες που ιδρύθηκαν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Βόλου. Μάλιστα ο  κ. Jussi Louekoski, που είναι ο κύριος επενδυτής της εταιρείας «Green Circle», εξέφρασε την βούληση για επενδυτικές παρεμβάσεις στην περιοχή της Μαγνησίας για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από βιομάζα και βιοαέριο.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Robert van Spingelen, υπεύθυνο ανάπτυξης της εταιρείας, στις προθέσεις τους είναι η κατασκευή μίας υπερσύγχρονης μονάδας πράσινης ενέργειας για την παραγωγή ρεύματος από βιοαέριο, γι’ αυτό και έγιναν οι πρώτες διερευνητικές ερωτήσεις στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, σχετικά με την παραγωγή ελιάς, την κτηνοτροφική παραγωγή του Νομού, την παραγωγή βάμβακος, αλλά και την τυροπαραγωγική Βιομηχανία.

Πλήρως ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη εξέλιξη που θα προσδώσει μία νέα προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή της Μαγνησίας δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπασδάνης, ο οποίος και ανέπτυξε τις θέσεις του για την πραγμάτωση του εγχειρήματος σε άμεσο χρόνο.

Παρόντες στην συνάντηση εργασίας ήταν ακόμη ο υπεύθυνος στην ελληνική αγορά της «Pοlytechnik» κ. Wolfgang Heiss, ο συνιδιοκτήτης της «Green Circle», κ. Edmundas Akstinas, ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Λιθουανίας στην Αυστρία καθηγητής κ. Raul Kaeuffler, ο κ. Γιάννης Στεφάνου, μέλος της Διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης της ΒΙΠΕ Βόλου και ο κ. Κώστας Λάμπρου, Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Στην Αθήνα

Στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των επενδυτικών ομίλων συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη και τον κ. Θεόδωρο Τσακίρη, πληρεξούσιο υπουργό. Ο κ. Χρυσουλάκης συζήτησε με τους επισκέπτες του  το ενδιαφέρον που επέδειξαν για επενδύσεις στην Ελλάδα  σε εναλλακτικές καλλιέργειες που δίνουν ώθηση στην πράσινη ανάπτυξη, καθώς, όπως είπε, η  μετάβαση στην κυκλική και βιώσιμη οικονομία αποτελεί εθνική προτεραιότητα, αναπτυξιακή πρόκληση, κοινωνική αναγκαιότητα, αλλά και γεωστρατηγικό προτέρημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από την Γραμματέα ΣΑΕ και πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου και οι Robert van Spingen, Edmundas Akstinas, Jussi Louekoski από την εταιρεία «Green circle», ο επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Λιθουανίας στην Αυστρία, καθηγητής Dr. Raoul Kaeuffler.

Ομοίως εποικοδομητική και άκρως επαγγελματική συνάντηση πραγματοποίησαν στην ελληνική Κρατική Εταιρεία «Enterprise Greece», υπεύθυνη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων,  με τον διευθυντή υπεύθυνο για τις βιομηχανικές τεχνολογικές και Καινοτόμες Επενδύσεις, Ηλία Ηλιάδη και τον Διευθυντή για την προώθηση ξένων επενδύσεων στον Τομέα της Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Στάμου.

Τέλος, η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου σε δηλώσεις της εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις συναντήσεις και τόνισε ότι θα υπάρξει και νέος κύκλος επαφών το Φθινόπωρο, με συγκεκριμένη μελέτη και προτάσεις άμεσης υλοποίησης.

Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου

Γραμματέας ΣΑΕ

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας

Σχόλια Facebook

Website Comments

  1. Ν.Μιχαηλίδης
    Απάντηση

    Συγχαίροντας για την πρωτοβουλία των νέων επενδύσεων στην Χώρα μας θα ήθελα να επανέλθω στην προώθηση της εφαρμογής της μεθόδου Social cost benefit analysis που είχε υποδειχθεί από το Unido και την Παγκόσμια Τράπεζα ως κριτήριο έγκρισης των νέων επενδύσεων που θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν πέραν του οικονομικού κόστους ,το κοινωνικό κόστος και την επιρροή στο περιβάλλον. Πρόκειται για την εποχή μας απαραίτητο να λαμβάνεται υπόψιν ο υπολογισμός που πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για κάθε απόφαση.

Σχολιάστε