Χειροπέδες σε 12χρονο και 14χρονο για ληστεία σε βάρος ανήλικου στη Βάρκιζα

Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν στη Γλυφάδα και κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος άλλου ανήλικου, στη Βάρκιζα. Οι δύο φερόμενοι ως δράστες, ένας 12χρονος και ένας 14χρονος Ρομά, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, λίγη ώρα πριν τη σύλληψή τους, οι δύο δράστες προσέγγισαν στη Βάρκιζα έναν 15χρονο ανήλικο και με την απειλή άσκησης σωματικής βίας του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε λεωφορείο.

Έπειτα από σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., τους εντόπισαν στη Γλυφάδα, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τ.Α. Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, όπου αναγνωρίσθηκαν ως οι δράστες της προηγηθείσας ληστείας σε βάρος του 15χρονου και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα και συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,5 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

enikos.gr