ΑΠΘ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά πίσω από τους πυροβολισμούς

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη έπειτα από επεισόδιο με πυροβολισμούς και τουλάχιστον έναν τραυματία, που σημειώθηκε στο ΑΠΘ, το βράδυ της Δευτέρας.

Η αιματηρή συμπλοκή, που συνέβη στον χώρο του campus, στην πλατεία Χημείου, αφορά σε μέλη δύο αντίπαλων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν όλα τα έως τώρα στοιχεία, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών, που είναι μέλη κυκλωμάτων τα οποία διακινούν ναρκωτικά στην περιοχή.

Ένας 23χρονος ομογενής από τη Γεωργία τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”, όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι σεσημασμένος για ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών.

Όταν οι περίοικοι άκουσαν τους πυροβολισμούς ειδοποίησαν τις αστυνομικές Αρχές. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα παγκάκι στον χώρο του ΑΠΘ να είναι γεμάτο με αίματα και κάλυκες.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει οκτώ προσαγωγές για την υπόθεση.  Συγκεκριμένα, προσήχθησαν δύο άτομα, που είναι εκείνα που μετέφεραν τον τραυματία στο νοσοκομείο, ένα που είχε παραμείνει εντός του campus όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο και ακόμη πέντε που έφυγαν από το ΑΠΘ με αυτοκίνητο και εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στη συνέχεια.

Παρόλο που οι προσαχθέντες κρατούν κλειστό το στόμα τους, η αστυνομία φαίνεται πως έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στη συμπλοκή συμμετείχαν διακινητές ναρκωτικών ουσιών.

enikos.gr