Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι λαϊκοί και κληρικοί μολύνθηκαν στην 46η Κληρικολαϊκή στις ΗΠΑ

Δεκάδες κληρικοί και λαϊκοί μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια  της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία συνήλθε, ως γνωστόν, από τις 3 έως και τις 7 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Marriot Marquis της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα σ’ αυτούς που κόλλησαν τον ιό είναι τόσο Μητροπολίτες μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, όσο και Βοηθοί Επίσκοποι, αλλά και πρωτοσύγκελοι των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων και πολλοί ιερείς. Πολλοί εξ’ αυτών δεν τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία την περασμένη Κυριακή 10 Ιουλίου καθότι αισθάνθηκαν ασθενείς και απομονώθηκαν στις οικίες τους. Επίσης κόλλησαν και αξιωματούχοι και εργαζόμενοι στην Αρχιεπισκοπή και στο Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων.

Τονίζεται ότι δεν είχε ληφθεί κανένα προληπτικό μέτρο ή μέριμνα στην Κληρικολαϊκή συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης μάσκας κατά τις γενικές συνεδριάσεις. Ουδεμία πρόληψη είχε ληφθεί για τις συνεδριάσεις στην ολομέλεια όταν διεξήχθη λόγου χάρη η συζήτηση για το Καταστατικό την Τετάρτη 6 Ιουλίου που η μεγάλη αίθουσα ήταν υπερπλήρης, αλλά ούτε στην συνεδρίαση της ολομέλειας την Πέμπτη 7 Ιουλίου που συζητήθηκε και υπερψηφίσθηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός για τα επόμενα δύο έτη 2023 και 2024.

Επίσης ουδέν μέτρο είχε ληφθεί για το επίσημο δείπνο το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουλίου και για το μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε με την αοιδό Δέσποινα Βανδή από την Ελλάδα.

Απόσπασμα από δημοσίευμα:ekirikas.com