Το μεταγραφικό «ταμείο»: Πογκμπά, Μακέντα, Στρακόσια

Ο Πολ Πογκμπά επέστρεψε στη Γιουβέντους, ο Θωμάς Στρακόσια πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις στην Μπρέντφορντ, ενώ ο Φεντερίκο Μακέντα αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για την τουρκική Ανκαραγκουτσού

Σχετικά ήρεμη ήταν η Δευτέρα (11/7) αναφορικά με τα ολοκληρωμένα deals εντός των συνόρων. Η είδηση που ξεχώρισε ήταν η ολοκλήρωση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην τουρκική Ανκαραγκουτσού, με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν ότι οι δρόμοι τους με τον παίκτη χώρισαν οριστικά.

Από προσθήκες είχαμε αυτή του Σωτήρη Κοκκίνη στον Ιωνικό, με τον 22χρονο εξτρέμ να ανακοινώνεται από την ομάδα της Νίκαιας και τον Εργοτέλη να διατηρεί ένα ποσοστό μεταπώλησης. Στη Λαμία ο Ντανιέλ Αντέτζο ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο το συμβόλαιό του συνεχίζοντας στην ομάδα της Φθιώτιδας στην οποία ανήκει από το 2018, όπως συνέβη και με τον Κώστα Προβυδάκη.

Στον ΠΑΟΚ οριστικοποιήθηκε η άφιξη του 27χρονου Ισπανού φορ Μπράντον Τόμας για την Τρίτη, ενώ στον ΠΑΣ Γιάννινα ο 18χρονος επιθετικός Λεωνίδας Μίνα ενδέχεται να συνεχίσει εκτός Ελλάδας καθώς δοκιμάζεται στη Βέρντερ Βρέμης. Επίσης στην ομάδα της Ηπείρου από ιατρικά πέρασαν οι Κάρλες Σόρια και Νταν Ριένστρα που αναμένεται να ανακοινωθούν.

Πάμε και στο εξωτερικό, όπου η μεγάλη μεταγραφή της ημέρας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι αναμφίβολα η επιστροφή του Πολ Πογκμπά στο «σπίτι» του, τη Γιουβέντους, με συμβόλαιο μέχρι το 2026. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2016 είχε δαπανήσει 100 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Γάλλο χαφ, ο οποίος εν τέλει δεν «ταίριαξε» ποτέ με τους «Κόκκινους Διαβόλους» και έξι χρόνια αργότερα επέστρεψε ως ελεύθερος στο Τορίνο για να βρει ξανά τη χαρά στο να παίζει ποδόσφαιρο. Ο διεθνής μέσος είναι η δεύτερη μεταγραφή των «Μπιανκονέρι» μετά την προσθήκη του, επίσης ελεύθερου, Άνχελ Ντι Μαρία.

Στην Premier Leage η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη ολοκλήρωσε την έκτη της μεταγραφή, με την αγορά του διεθνή Ουαλού δεξιού μπακ, Νέκο Γουίλιαμς, αντί 17 εκατομμυρίων λιρών. Οι «Reds» έχουν αποκτήσει επίσης τους Χέντερσον, Μπιανκόν, Αβονίγι, Νιακατέ, Ρίτσαρντς. Η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα προχώρησε στη δεύτερη κίνηση της, καθώς αγόρασε τον 26χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Αντρέας Περέιρα, δίνοντας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέκα εκατομμύρια λίρες. Τέλος στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Ελληνοαλβανού τερματοφύλακα, Θωμά Στρακόσια, στη Μπρέντφορντ. Ο 27χρονος έμεινε ελεύθερος από την Λάτσιο και σήμερα πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Πηγή: Gazzetta.gr