Ολοκληρώθηκε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Αθήνα

 Φωτογραφία: GOA

Αθήνα.- Με τη συνάντηση-ξενάγηση στην Αμερικανική Πρεσβεία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου από τον νέο Ελληνοαμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Γιώργο Τσούνη ολοκληρώθηκε η παρουσία στην Αθήνα του Αρχιεπισκόπου.  Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και τα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου στην βάπτιση των δύο τέκνων του ομοφυλόφιλου ζεύγους των Ελληνοαμερικανών, Ευαγγέλου Μπούση και Πίτερ Ντούντα που έγινε στην Αθήνα προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Εκκλησίας ενώ στο πλευρό του Αρχιεπσικόπου τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αναβλήθηκε η χειροτονία  σε Μητροπολίτη του εψηφισμένου Επισκόπου Νικοπόλεως Αλέξανδρου Μπέλια του Σλαβικού Ορθόδοξου Βικαριάτου μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αντίδραση  των Ορθοδόξων Επισκόπων της Αμερικής. Σην απόφαση αυτή οδηγήθηξκε η Αρχιεπσικοπή προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την ανάπτυξη του διαλόγου – σε πνεύμα αδελφικής αγάπης μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και τους Ορθόδοξους Επισκόπους της Αμερικής.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε το Ιονικό Χωριό στο Βαρθολομιό Ηλείας και ξεδίπλωσε το όραμά του για την επόμενη πεντηκονταετία μιας από τις σημαντικότερες, όπως την χαρακτήρισε, διακονίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Και αυτό διότι το φετινό καλοκαίρι είναι το 50ό που φιλοξενεί έφηβους Ελληνοαμερικανούς.  Το Χωριό άνοιξε τις πύλες του το 1970 –επί μακαριστού Ιακώβου- και έκτοτε κάθε χρόνο – με εξαίρεση τα δύο έτη της πανδημίας – φιλοξενεί εκατοντάδες έφηβους και συνοδούς.

Εφέτος υπήρχαν δυο κατασκηνωτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές της 9ης έως και της 12ης Τάξης. Το πρώτο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου 2022 και έληξε στις 9 Ιουλίου 2022, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 21 Ιουλίου 2022 και θα ολοκληρωθεί στις 9 Αυγούστου 2022.