Πυρκαγιά στην Αχαΐα: Μήνυμα 112 στους οικισμούς Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή – 118 πυροσβέστες και 10 εναέρια στο σημείο

«Πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο» ανέφερε η αντιδήμαρχος του δήμου Πατρέων Αναστασία Τογιοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ενώ τόνισε ότι η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή έχει περάσει στον Δήμο Ερυμάνθου

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους των οικισμών Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Καλλιθέα Αχαΐας λαμβάνει διαστάσεις.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν τις περιοχές αυτές και να κατευθυνθούν προς τον οικισμό Χαλανδρίτσα.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο» ανέφερε η αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων Αναστασία Τογιοπούλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ενώ τόνισε ότι η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή έχει περάσει στο Δήμο Ερυμάνθου.

Πρόσθεσε ότι καίει σε δασική έκταση με πεύκα ωστόσο ενώ σημείωσε ότι η ένταση των ανέμων δεν είναι μεγάλη. Διευκρίνισε ότι από την πρώτη στιγμή στην περιοχή ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα, ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης τόσο για τις επίγειες όσο και για τις εναέριες δυνάμεις.

Για ένα μέτωπο που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί έκανε λόγο και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως είπε η εστία φωτιάς βρίσκεται κοντά σε σπίτια το χωριό Πλατανόβρυση τα οποία ωστόσο έχουν εκκενωθεί.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς συνδράμουν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το πύρινο μέτωπο εκτείνεται νότια σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις ωστόσο δεν απειλεί άμεσα τον οικισμό.

Αχαia

Πηγή: skai.gr