Επιστολή της ΔΙΣ στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στον Ελπιδοφόρο

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν εκτενούς συζητήσεως, αποφάσισε ομοφώνως μεταξύ άλλων θεμάτων και τα εξής, αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με αφορμή την βάπτιση των δύο τέκνων του ομοφυλόφιλου ζεύγους των Ελληνοαμερικανών, Ευαγγέλου Μπούση και Πίτερ Ντούντα, στην Αθήνα  και στέλνει επίσημη διαμαρτυρία τόσο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και στον ίδιο.

<< … 2.Να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για όσα εγγράφως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, σε σχέση με την τέλεση Ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος δύο βρεφών στην Βουλιαγμένη, καθώς και σχετική επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Ιερά Σύνοδος συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στην ποιμαντική αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, παραμένουσα σταθερή στα υπό του Κυρίου, των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων ορισθέντα>>.

Εξάλλου, πυρά εξαπέλυσε σήμερα (χθες) ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου με αφορμή τη βάπτιση στη Βουλιαγμένης, μια πράξη με την οποία «ανερυθρίαστα καταπατείται η Ορθόδοξη Διδασκαλία και Παράδοση» σύμφωνα με τον κ. Αμβρόσιο.